Šoigu vēlas apspriest ar Latvijas aizsardzības ministru starptautisku armijas spēli

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны России Сергей Шойгу
Министр обороны России Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jautro un atjautīgo kluba" spēles stiprina militārās profesijas prestižu, popularizē militāro dienestu, bruņot spēku topošo virsnieku radošo iespēju attīstību.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Kursanti no Baltijas valstīm, Ukrainas un Izraēlas varētu piedalīties armijas "Jautro un atjautīgo klubā", kam jau pievienojušās komandas no Kazahstānas un Uzbekistānas, uzskata Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Ģenerālis plāno apspriest šo ideju ar kolēģiem – kaimiņvalstu ministriem. Savukārt kluba komandu kapteiņus viņš aicināja vērsties ar šo ierosinājumu pie kursantiem no citām valstīm, vēsta RIA Novosti.

Военный эксперт, полковник в отставке Виктор Литовкин - Sputnik Latvija
"Kājām gaisā": eksperts paskaidroja, kādēļ KF nosaukta par galveno draudu NATO

11. decembrī Krievijas armijas Centrālajā teātrī notika armijas "Jautro un atjautīgo kluba" fināls, kurā piedalījās septiņas komandas no piecām Krievijas kara augstskolām, kā arī Kazahstānas Aizsardzības ministrijas Sauszemes spēku Kara institūta kursantu komanda un Uzbekistānas kara augstskolu kursantu izlase.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apsveica spēles uzvarētājus un dalībniekus. Viņš ieteica paplašināt kluba ģeogrāfiju un uzaicināt pievienoties spēlei kursantus no citām valstīm. Vispirms runa ir par bijušajām PSRS republikām.

"Šodien gribētu ierosināt komandu kapteiņiem paveikt vienu, manuprāt, svarīgu, vajadzīgu darbu, lai nākamgad uz šīs skatuves stāvētu daudz vairāk cilvēku, kuri ir mūsu draugi, kaimiņi, mūsu brāļi Padomju Savienībā," paziņoja Šoigu.

Viņš ieteica armijas "Jautro un atjautīgo kluba" komandu kapteiņiem turpat, uz skatuves parakstīt cimdus un nosūtīt tos kolēģiem – kara akadēmiju kursantiem no Baltkrievijas, Ukrainas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Tadžikistānas. "Un neaizmirsīsim Baltiju," piebilda Šoigu.

Ne draugs, ne ienaidnieks: NATO centieni sadraudzēties ar Krieviju - YouTube - Sputnik Latvija
Video
Ne draugs, ne ienaidnieks: NATO centieni sadraudzēties ar Krieviju

Viņš atzīmēja, ka armijas "Jautro un atjautīgo klubam" varētu pievienoties arī kursanti no Izraēlas, turklāt atgādināja, ka šī spēle ļauj atrast jaunus draugus un paziņas.

"Tāpēc, ja jūs to izdarīsiet (uzaicināsiet dalībniekus no citām valstīm – red.), manuprāt, viņi jums neatteiks. Nu, bet ja atteiks, nāksies iesaistīties mums," pajokoja aizsardzības ministrs un piebilda, ka apspriedīs šo ideju ar citu valstu aizsardzības ministriem.

Ziņu lente
0