Politika

"Veselais saprāts ir izsmelts": ASV Senāts saskatījis Krievijā "terorisma sponsoru"

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Senāts aicina Valsts departamentu iekļaut Krieviju "terorisma sponsoru" sarakstā. Kāpēc senatori nākuši klajā ar šo aicinājumu tieši tagad, radio Sputnik ēterā paskaidroja eksperts Vladimirs Oļenčenko.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. ASV senatori uzskata Krieviju par "terorisma sponsoru". Par to liecina likumprojekts, ko apstiprinājusi ASV Senāta Starptautisko lietu komiteja. Lēmums par tāda formulējuma pieņemšana jāpieņem valsts sekretāram, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz komitejas preses dienestu.

Ne draugs, ne ienaidnieks: NATO centieni sadraudzēties ar Krieviju - YouTube - Sputnik Latvija
Video
Ne draugs, ne ienaidnieks: NATO centieni sadraudzēties ar Krieviju

Likumprojekts, kas attiecas uz Krieviju, uzdod Valsts departamenta vadītājam 90 dienu laikā pēc tā stāšanās spēkā sniegt slēdzienu minētajā jautājumā kompetentajām Kongresa komitejām. Tāpat viņam minētajā laika periodā jāpieņem lēmums par to, vai Krievijas kontrolētās bruņotās vienības atrodas Donbasā un vai uz tām līdz ar pašpasludināto Luganskas un Doņeckas tautas republiku bruņotajām vienībām attiecināms jēdziens "ārvalstu teroristiskas organizācijas".

Starp valstīm, kas atbalsta terorismu, minēta Irāna, Ziemeļkoreja, Sīrija un Sudāna. Iepriekš tajā bija iekļauta Kuba, Irāka, Lībija un Dienvidjemena.

Pie tam debatēs aizvadītajā nedēļā ASV valsts sekretāra vietnieks Deivids Heils atzīmēja, ka Valsts departaments neuzskata Krieviju par valsti, kas sponsorē terorismu. Pēc viņa vārdiem, ASV ir jāatzīst: Krievija pati ir teroristisku uzbrukumu upuris.

Krievijas Zinātņu akadēmijas J.Primakova vārdā nosauktais Nacionālais pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību pētniecības institūta Eiropas pētījumu centra vecākais zinātniskais līdzstrādnieks Vladimirs Oļenčenko uzskata, ka jautājums uzdots tieši patlaban.

"Acīmredzot, demokrātu un republikāņu konfrontācija iegūst negaidītākās un ekstravagantākās formas, veselā saprāta potenciāls ir izsmelts. Droši vien, bažas rada tas, ka (ASV prezidents Donalds – red.) Tramps ticies ar (Krievijas ārlietu ministru Sergeju – red.) Lavrovu, saruna aizritējusi konstruktīvā formātā un parādījusi, ka nepārvaramu šķēršļu nav. Tātad tas satraucis Trampa pretiniekus. Turklāt nākamais ir prezidenta vēlēšanu gads ASV. Tā nu parādījusies ideja piedēvēt Krievijai terorisma atbalstu. Tas ir, spriežot pēc visa, veselais saprāts absolūti nepiederas tagadējai amerikāņu politikai un izpaužas tik dīvainās formās," teica Vladimirs Oļenčenko radio Sputnik ēterā.
Ziņu lente
0