Politika

"Ja galvā čivina zvirbuļi, jārunā ar speciālistiem": Lemberga un Rinkēviča "laipnības"

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apvainojies par nežēlastībā kritušā Ventspils mēra Aivara Lemberga izteikumiem – politiķis pārmet ministram to, ka viņš ir saistīts ar sankcijām pret mēru. .

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Ventspils mērs Aivars Lembergs, pret kuru ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) noteicis sankcijas, paziņoja, ka par minēto lēmumu zinājis jau iepriekš, jo viņam par to pačukstējuši "Rīgas zvirbuļi".

Lembergs atklāja, ka ar lēmumu saistīts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kuri politiķi tradicionāli uzskata par nopietnu politisko konkurentu.

Šķiet, nežēlastībā kritušā politiķa izteikumi nopietni aizvainojuši Latvijas ārlietu ministru, un viņš steigšus atbldējis uz Lemberga vārdiem savā lapā Twitter.

​"1. Neesmu ietekmējis vai piedalījies ASV lēmuma pieņemšanā par sankcijām pret pilsoni Lembergu.
2. Neesmu piedalījies Ventspils domes velēšanās un tādēļ neuzskatu Lembergu par politisku sāncensi,
3. Ja galvā čivina Rigas zvirbuļi, tad jārunā ar speciālistiem nevis žurnālistiem, Lembergam ieteica Rinkēvičs.

Venstpils mērs nelika ilgi gaidīt un atbildēja ārlietu ministram, ka uz atzīšanos nemaz neesot cerējis.

​"Neceru, ka atzīsies grēkā. Ārlietu ministrs dod norādījumus bankām!!!" attrauca politiķis.

Atgādināsim, ka iepriekš līdztekus Aivaram Lembergam melnajā sarakstā iekļuvusi arī Ventspils brīvosta (ko kopīgi pārvalda Ventspils domes un Latvijas valdības parstāvi) un trīs nomināli sabiedriskas organizācijas: Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa Attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija.

Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
ASV ievieš sankcijas pret Lembergu un četriem uzņēmumiem Latvijā

ASV Finanšu ministrija ziņo, ka struktūras piederot Aivaram Lembergam vai atrodoties viņa kontrolē, kā arī informēja, ka noteikts 30 dienu pārejas periods, kurā organizācijām un uzņēmumiem, kuri strādā ar minētajām struktūrām, jāpārtrauc transakcijas un attiecības.

Jāpiebilst, ka Aivars Lembergs ne vienu reizi vien figurējis dažadās krimināllietās – jau vairākus gadu desmitus Latvijas varasiestādes cenšas pierādīt viņa saikni ar korupcijas darījumiem, "ietekmes tirdzniecību", kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Tomēr neviena lieta pret "Latvijas oligarhu" nav noslēgusies ar apsūdzošu spriedumu. Jāpiebilst, ka Aivars Lembergs ir labi pazīstams arī ar savu "drosmīgo" viedokli par NATO.

Ziņu lente
0