Igaunijā var aizliegt pirkt alkoholu personām līdz 21 gada vecumam

© Sputnik / Вадим АнцуповПолка с алкогольной продукцией
Полка с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar tik radikāliem pasākumiem veselīga dzīvesveida piekritēji cer atrisināt nācijas saglabāšanas problēmu. Tiek piedāvāti arī citi stingri pasākumi, taču jau attiecībā uz alkohola tirdzniecības iestādēm.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Igaunijas parlamentā Rīgikogu tiek apspriests piedāvājums saistībā ar alkohola tirdzniecības ierobežojumu pagarināšanu no esošajiem 18 līdz 21 gada vecumam, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to paziņoja Stolitsa ar atsauci uz Postimees.

Tiek ziņots, ka šāds radikāls piedāvājums atrodams starp rekomendācijām, kuras nosūtītas parlamenta Iedzīvotāju skaita krīzes problēmu risināšanas komisijai. Citi piedāvājumi skar prasību pastiprināšanu tirdzniecības uzņēmumiem un izskatās ne mazāk apņēmīgi.

Бар - Sputnik Latvija
Alkotūristi atgriezīsies Latvijā: Igaunijā ievieš alkohola pārdošanas ierobežojumus bāros

Tā, ja šie piedāvājumi gūs likuma spēku, tad izņemot jauno vecuma ierobežojumu pārdošanai spēkā stāsies arī alkohola tirdzniecības laika ierobežojums – no esošajiem 22:00 līdz 20:00. Tostarp svētdienās vispār tiek piedāvāts pārdot alkoholu līdz 16:00.

Sputnik Igaunija iepriekš ziņoja, ka alkohola pārdošanas ierobežojumi galvaspilsētas naktsklubos un bāros, kurus šī gada novembrī atbalstīja Tallinas mērija, pagaidām nav apstiprināti Tallinas pilsētas sanāksmē un ir nosūtīti trūkumu labošanai.

Saskaņā ar likuma autoru ieceri, ierobežojumiem jāstājas spēkā no 2020. gada 1. jūnija. Pēc rīkojuma projekta, tiek aizliegta alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība darbadienu naktīs no plkst. 2:00 līdz 6:00, savukārt naktīs uz sestdienu un svētdienu – no plkst. 3:00 līdz 7:00. Ierobežojumi neskar naktis uz 1. janvāri, 25. februāri un 24 jūniju – nacionālo svētku dienas un vai dienas pēc tiem.

Izņēmumi būs kazino, viesnīcās, lidostā un jūras ostā.

Galvaspilsētas mērija uzskata, ka jaunās kārtības ieviešana ļaus samazināt naktīs pastrādājamo noziegumu skaitu un lielākā mērā nodrošinās iedzīvotāju drošību.

Ziņu lente
0