Politika

"Vēlos satikt cilvēku": Zeļenskis pateica, ko gaida no tikšanās ar Putinu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasИзбранный президент Украины Владимир Зеленский
Избранный президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abu valstu līderi varētu sarīkot pārrunas "Normandijas formāta" ietvaros pirmdien, 9. decembrī, Parīzē.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis raidījuma "Vārda brīvība" ēterā pastāstīja, ko gaida no tikšanās ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu Parīzē.

Ukrainas vadītājs norādīja, ka līdz šim viņi ir runājuši pa telefonu, un tagad tiksies klātienē.

"Mēs runājām ar Krievijas Federācijas prezidentu, kad atgriezām jūrniekus, runājām ar viņu pa telefonu, taču tā ir telefonsaruna. Es vēlos satikt cilvēku," pateica Zeļenskis.

Ukrainas prezidents piebilda, ka tikšanās laikā "Normandijas formātā" viņš cer iegūt izpratni, ka visas puses "grasās izbeigt šo traģisko karu"

Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Kā tas notiks: Kremlis pastāstīja par Putina un Zeļenska gaidāmo tikšanos

Turklāt Zeļenskis piebilda, ka visiem samita dalībniekiem ir ieplānotas divpusējas tikšanās.

Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās "Normandijas formātā" notiks 9. decembrī, Parīzē. Puses apspriedīs jautājumus saistībā ar situācijas noregulēšanu Ukrainā. Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs ziņoja, ka ir nolūks sarīkot samitā divpusēju Putina un Zeļenska tikšanos. Taču tika ziņots, ka sarunas formāts tiks noteikts nedaudz vēlāk.

Maskavas un Kijevas attiecības saasinājās 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Ukrainā un Krimas pievienošanās Krievijas teritorijai. Rietumvalstis bieži nepamatoti apsūdz Krieviju par "iejaukšanos" kaimiņvalsts lietās, taču Maskava noliedz šāda veida paziņojumus.

ANO dati liecina, ka konflikta gaitā bojā gājuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku.

Krieviju vairākkārt nepamatoti apsūdzējuši par "iejaukšanos" kaimiņvalsts lietās. Taču Krievijas vadība uzsvēra, ka ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvar politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0