Politika

Pūce nolēma atlaist Rīgas domi

© Photo Valsts kancelejaМинистр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце
Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmuma projektu par Rīgas domes atlaišanu no sākuma izskatīs Ministru Kabinets un pēc tam Saeima.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi iniciēt Rīgas domes atlaišanu, paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce preses konferencē.

Pēc viņa sacītā, atbildot uz Rīgas domes nespēju atrisināt atkritumu apsaimniekošanas problēmu, VARAM vairākkārt vērsusies pilsētas pašvaldībā ar lūgumu sniegt skaidrojumus par to, kā šī situācija tiks atrisināta, taču nekādas būtiskas atbildes netika saņemtas, paskaidroja Pūce.

"Konstatējot demokrātijas un tiesiskuma apdraudējumu, man ir pienācīgi jāreaģē un šāds apdraudējums jānovērš," paskaidroja viņš ministrijas lēmumu par Rīgas domes atlaišanu.

Pašvaldību likumā ir noteiktas vairāk nekā 20 pašvaldību autonomo funkciju, un viena no tām ir komunālo pakalpojumu nodrošināšana, tostarp arī atkritumu izvešana. Autonomo funkciju neizpilde ir viens no četriem iespējamiem iemesliem pašvaldības atlaišanai.

Министр охраны среды и регионального развития Юрис Пуце (Для развития/За!) - Sputnik Latvija
Politika
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs draud atlaist Rīgas domi

Domes atlaišanas lēmuma projektu sākumā izskatīs Ministru kabinets un pēc tam Saeima. Dome tiks uzskatīta par atlaistu kopš Saeimas balsojuma brīža.

Saeima pēc valdības piedāvājuma norīko pagaidu administrāciju un nosaka jaunu vēlēšanu datumu. Ja līdz kārtējām pašvaldības vēlēšanām atlicis mazāk nekā 15 mēneši, vēlēšanas netiek rīkotas. Kārtējās pašvaldības vēlēšanas notiks 2021. gada jūnija pirmajā sestdienā.

Rīgas domē ir 60 deputāti no sešām partijām - "Vienotība", "Latvijas attīstībai", "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai", Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība.

Ziņu lente
0