Par ko tas puika runā? Iesalnieka publikācija pārsteidza pat nacionālistus

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksЯнис Иесалниекс
Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sekmīgo klubā" Latviju līksmi ierakstīja Saeimas deputāts no NA Jānis Iesalnieks, palieloties Twitter, ka atšķirībā no Francijas un Vācijas, valsts izspiedusi 2% priekš NATO. Taču iedzīvotāji tā arī nesaprata par ko viņš priecājas, un sāka kritizēt un izsmiet viņu.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Aizritējušajā trešdienā, 4. decembrī, ASV prezidents Donalds Tramps organizēja pusdienas "disciplinētajiem" NATO līderiem, kuru valstis tērē kolektīvajai aizsardzībai vismaz 2% IKP.

Fotogrāfiju no "pusdienām par 2%", kurā starp pārējiem tika iemūžināti Latvijas prezidents Egils Levits un Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, uzreiz publicējis savā Twitter lapā Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Neraugoties uz asajām komentētāju batālijām zem Pabrika tvīta, Latvijas aizsardzības iestādes vadītāja sajūsmas pilno noskaņojumu atbalstīja Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Iesalnieks, kurš aizgāja vēl tālāk un salīdzināja Latviju ar Franciju un Vāciju. Ne par labu abām pēdējām.

"Esam sekmīgo klubā. Atšķirībā no Vācijas, Francijas un citiem, kas no ASV gaida drošības lietussargu, paši savā drošībā neieguldot," uzrakstīja Jānis Iesalnieks.

Taču politiķa uzpūsto lielīšanos sociālo tīklu lietotāji tikai vien izsmēja.

"Kurdi arī tā domāja, atdodot 10000 dzīvības un tad viņus nodeva... stratēģisko interešu vārdā…" asi atbildēja Iesalniekam Dainis Deigelis.

​​"Un nesekmīgie kanādieši, kuriem paveicies dienēt "sekmīgo" bāzē Ādažos," sarkastiski atzīmēja Gints Knoks.

Taču visziņkārīgākais ir tas, ka Saeimas deputātu kritizēja ne vien liberāli domājošie komentētāji, bet arī savējie – nacionālpatrioti.

"Francija ir piektā militāri spēcīgākā valsts pasaulē. Militārais budžets 40 miljardi $ gadā. Par ko tas puika runā?" pauda sašutumu baikeru biedrības "Dieva suņi" pārstāvji.

Aizvainotais Iesalnieks centās aizstāvēt savu viedokli, motivējot to ar to, ka NATO kolektīvajai aizsardzībai Francija tērē vien 1,84% nevis paredzētos 2%, tādēļ tā nepilda savas saistības. Un vispār Francijas armija izgāzās Lībijā. Nemaz nerunājot par prezidenta Makrona "smadzeņu nāvi".

Taču baikeru klubs, izskatās, nemaz nedomāja atkāpties: "Dēļ tavām publiskām aktivitātēm Latvijā nacionālus cilvēkus uzskata par Antiņiem un no katra tava tweeta kāds NA vēlētājs nomirst," kārtējo reizi asi atbildēja Iesalniekam baikeri no "Dieva suņi".

Atgādināsim, ka NATO dalībvalstu līderi samita noslēgumā Londonā nosauca Krievijas "agresīvās darbības" par vienu no galvenajiem draudiem aliansei. Pārējo draudu starpā tika nosaukta Ķīnas ietekme, starptautiskais terorisms un migrācijas problēmas. Turklāt aliansē aicināja rosināt dialogu ar Maskavu un Pekinu, neraugoties uz to iespējamo "bīstamību".

Ziņu lente
0