Pat muša nepaliks nemanīta: Krievija aizsargās robežas ar radiolokācijas lauku

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasМиГ-31 ВКС провел учебно-боевой пуск гиперзвуковой ракеты "Кинжал"
МиГ-31 ВКС провел учебно-боевой пуск гиперзвуковой ракеты Кинжал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispārējs radiolokācijas lauks, kas tiks izveidots gar Krievijas robežām, ļaus savlaicīgi fiksēt spārnoto raķešu palaišanu, kara aviācijas lidaparātus un citus gaisa mērķus.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Moderno aizhorizonta radiolokācijas staciju "Konteiner" sistēma veidos vispārēja radiolokācijas lauka pamatus, kura mērķis ir aizsargāt Krieviju no pretinieka raķetēm un aviācijas, vēsta Sputnik Igaunija.

Stealth nesagādā "Konteineram" ne mazākās grūtības

Patlaban mieru Krievijā sargā raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēma, ko veido "Voroņež" tipa radiolokācijas stacijas, kas ļauj fiksēt ballistisko raķešu startus. Taču jau tuvākajā nākotnē to nomainīs jauna sistēma uz "Konteiner" tipa RLS bāzes, informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Pirmā no tām jau sākusi dežūru Mordovijā. RLK ietver četrus RLS sektorus un nosedz visu Krievijas teritoriju Eiropā un Tuvo Austrumu valstis. Nākamā šī tipa stacija piesegs Arktiku.

"Konteiner" galvenais konstruktors Mihails Petrovs atklāja, ka Krievijas jaunā aizhorizonta RLS spēj fiksēt stealth – tā saucamās neredzamās lidmašīnas līdz 3000 km attālumā, pateicoties RLS iespējām uztvert no jonosfēras atspoguļotu radiosignālu.

Viens no sarežģītākajiem uzdevumiem, ko risina kompleksa aparatūra, apstrādājot signālu, - tādu mērķu identifikācija kā bumbvedēji, spārnotās raķetes, klāja aviācija Zemes virsmas un traucējumu fonā.

Aizhorizonta RLS ir gaisa telpas tālās izlūkošanas mērķiem paredzēti lokatori. Tie atklāj pretinieka nolūkus ilgi pirms viņa gaisa uzbrukuma līdzekļi saformēsies un sāks uzbrukumu vai provokāciju, šķērsojot gaisa robežu.

"Konteiner" strādā kompleksā ar "Voroņež"

Krievijas jaunā aizhorizonta RLS "Konteiner" Gaisa kosmisko spēku sastāvā sāka kaujas dežūru 1.decembrī Kovilkino, Mordovijā. PGA un PRA 1.armijas komandieris ģenerālleitnants Andrejs Demins pastāstīja, ka RLS "Konteiner" fiksēs klāja aviācijas pacelšanos gaisā Baltijas, Melnās un Vidusjūras akvatorijās.

РЛС загоризонтного обнаружения «Контейнер» - Sputnik Latvija
Dežūru sāk Krievijas RLS "Konteiners" - beigas stealth tehnoloģijām

Tāpat tā fiksēs taktiskās aviācijas pacelšanos gaisā, spārnoto raķešu masveida startu un pat hiperskaņas raķešu atsevišķus startus, kas vērsti pret objektiem Krievijā.

"Konteiner" tiek izmantota kompleksā ar jau ekspluatējamo "Voroņež" tipa virshorizonta RLS, jo abas sistēmas ideāli papildina viena otru.

Tiklīdz "Konteiner" fiksēs raķešu startu aiz apvāršņa, informācija par to tiks nekavējoties nodota "Voroņež", kas sagaidīs raķetes savā redzamības zonā, precizēs parametrus un notēmēs pret tām PGA līdzekļus.

Ziņu lente
0