Francija aicina ASV pārtraukt ieroču uzspiešanu NATO valstīm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas aizsardzības ministre atzina, ka ASV ir svarīgs NATO loceklis, taču atgādināja: Donalds Tramps pats aicina Eiropas valstis uzņemties atbildību par savu drošību.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. ASV nedrīkst piespiest NATO dalībvalstis pirkt amerikāņu ieročus, uzskata Francijas aizsardzības ministre Florānsa Parlī, vēsta RIA Novosti.

"Nedrīkst pieļaut, ka Vašingtonas spiediena rezultātā ANO Statūtu 5.pants, kas liek Alianses locekļiem ievērot solidaritāti, pārvērstos par pantu F-35, kas piespiestu viņus pirkt amerikāņu bruņojumu," politiķe uzsvēra intervijā avīzei Journal du Dimanche.

Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Politika
Eksperts par Makrona vēstuli Putinam: Eiropa nevēlas, lai vēsture atkārtojas

Ministre atzina, ka ASV ir svarīgs NATO loceklis, taču uzsvēra: Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps pats aicina Eiropas valstis uzņemties atbildību par savu drošību.

Pie tam viņa atzina, ka Eiropai "pagaidām nav militāru mehānismu, kas atbilstu tās ekonomiskajam un politiskajam spēkam".

Pēc viņas domām, neatkarīga, suverēna viedokļa izveide nebūs ātrs process. Taču tas nedrīkst nostādīt ES dalībvalstis izvēles priekšā starp suverēno Eiropu un Transatlantijas aliansi. Gluži pretēji, tām ir savstarpēji jāstiprina vienai otra.

Bez tam Pārli intervijā paziņoja, ka drošība Eiropā nav iespējama bez tālāka dialoga ar Krieviju.

Ziņu lente
0