"Sākumā ņēma un nemaksāja": Latvijā uzņēmēji atstāja preces bez uzraudzības

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПрилавок с фруктами и овощами, архивное фото
Прилавок с фруктами и овощами, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas uzņēmēji sarīkoja eksperimentu, lai pārbaudītu Latvijas pircēju spējas uztvert Rietumeiropā jau izplatīto pašapkalpošanos tirdzniecības vietās.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Rietumeiropā pašapkalpošanās letes ceļa malās ir ierasta lieta. Pārdevēja nav, bet prece ir. Pircējs var patstāvīgi pienākt, paņemt preci, atstāt naudu un aizbraukt, vēsta Tvnet.lv.

Vai šāda shēma spēs darboties Latvijā? Dārzkopji no saimniecības "Rīvēni" Kocēnu novadā pastāstīja par to Latvijas Radio ēterā.

Pēc uzņēmēju sacītā, pašapkalpošanās letes ceļa malās viņiem pastāv jau otro gadu. Turklāt sākumā tas bija vienkārši celms ar kasti, kur gulēja daži maisi ar produktiem. Uz maisiem bija rakstīts, ka tos var nopirkt. Taču tad pircēji vēl nesaprata, kas notiek. Ņēma preci un nemaksāja.

Bet pēc kāda laika situācija sāka mainīties. Pašapkalpošanās letes sāka strādāt kā parasti veikali. Cilvēki ņēma preci un maksāja par to. Un tas viss notika bez pārdevēja dalības. Beigās celma ar kastēm vietā nāca vitrīna.

Gadījumi, kad kāds nemaksāja, kļuva par retumu. Uzņēmēji pārliecinājās, ka šī shēma darbojas. Pēc viņu sacītā, tikai atsevišķos gadījumos mēdz notikt tā, ka kāds nesamaksā pilnu summu. Taču tas drīzāk ir izņēmums.

"Tā ka patiesībā cilvēki ir godprātīgi un sūdzēties galīgi nevar," uzsver saimniecības "Rīvēni" īpašnieks Gints Neimanis.

Ziņu lente
0