Latvijas iedzīvotāji nosaukuši galveno veselības aprūpes problēmu valstī – tā nav nauda

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста медиков у здания Сейма. Колонна медиков направилась к офису ЦИК для подачи заявления о сборе подписей за роспуск Сейма
Акция протеста медиков у здания Сейма. Колонна медиков направилась к офису ЦИК для подачи заявления о сборе подписей за роспуск Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējā laikā medicīnas nepietiekamā finansējuma problēma tiek apspriesta visās malās, taču Latvijas iedzīvotāji naudas trūkumu nozarē nebūt neuzskata par tās galveno problēmu.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka veselības aprūpes galvenā problēma Latvijā ir pašas sistēmas nesakārtotībā. Šādus rezultātus uzrāda pētījumu centra SKDS aptauja.

Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš savā Twitter.

"Lai gan runājot par veselības aprūpes sistēmu pēdējos mēnešus ļoti daudz un skaļi tiek runāts par finansējuma trūkumu, vairums iedzīvotāju (64%) vēl aizvien turpina uzskatīt, ka galvenais problēmu cēlonis veselības aprūpē ir nevis naudas trūkums, bet gan nesakārtotā sistēma," uzrakstīja Kaktiņš.

Saskaņā ar publicētajiem rezultātiem, pēdējo 15 gadu laikā Latvijas iedzīvotāju domas šajā jautājumā nav īpaši mainījušās.

Kaktiņš piebilda, ka tas nebūt nenozīmē, ka, pēc iedzīvotāju domām, papildu finansējums veselības aprūpes sistēmā nav nepieciešams.

Komentāros veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka viss ir taisni otrādi, un atsaucās uz vienu no iepriekšējām SKDS aptaujām, kura parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka tieši veselības aprūpei visu nozaru vidū ir jāpiešķir papildu līdzekļi.

"Kas ir pretēji? Es starp visiem šiem datiem nekādas pretrunas nesaskatu. Nupat izliktie dati liecina, ka pēc iedzīvotāju domām tur "stāsts" ir ne tikai par naudu. Arī naudu vajag un "vairāk" nekā citam jomām (tas bija Dzīvessprieduma datos)," norādīja sociologs.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 28. novembrī simtiem mediķu sapulcējās piketā pie Saeimas ēkas ar prasību izpildīt solījumu par nozares darbinieku algu palielinājumu par 20% no nākamā gada. Budžets, kurš tika izsludināts 28. novembra rītā, paredz algas pielikumu vien 10% apmērā.

Ziņu lente
0