Tīri hipotētiski: angļu militārie analītiķi izvērtēja gatavību karam ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu armijai ir nepieciešamas vecumā jaunākas militārpersonas un bruņojuma modernizācija, citādi tai nav izredžu uzvarēt Krieviju, uzskata militārie eksperti.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Krievija konflikta gadījumā Austrumeiropā pilnībā dominēs pār Lielbritānijas sauszemes karaspēkiem ieroču un munīcijas ziņā, šāds secinājums ir atrodams Karalistes Apvienotā aizsardzības pētījumu institūta (RUSI) ziņojumā.

Pēc pētnieku domām, angļu armijā, līdzīgi tās NATO sabiedrotajiem, vērojams kritisks artilērijas un kaujas munīcijas trūkums, kā dēļ tās nav spējīgas noturēt aizsardzības pozīcijas, raksta bb.lv.

Kā zināms, Lielbritānija kopā ar citām NATO valstīm izvietojusi savus spēkus Austrumeiropā un patlaban Igaunijā vien dislocēti aptuveni 800 britu kareivju.

Флаги стран членов НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO grib "sarunāt", kā noslēpt savu nāvi

Institūts izanalizēja pušu militāro potenciālu augstas intensitātes militāra konflikta gadījumā starp NATO un Krieviju, kura gadījumā Lielbritānija solījusi atsūtīt papildspēku kārtā savu divīziju. Tas konstatēja, ka Krievija pilnībā pārspēj Lielbritāniju "bruņojuma un rādiusa ziņā", kā rezultātā Krievijas artilērija var iznīcināt britu vienības bez īpašiem šķēršļiem.

Lielbritānijas un NATO spēkiem ir ne vien ierobežots artilērijas vienību skaits, tie izjūt arī speciālā militārā transporta un kaujas munīcijas trūkumu.

Pētījumā norādīts, ka Lielbritānijas sauszemes artilērijas atjaunošana un modernizācija ir steidzama un kritiska prioritāte.

Ziņu lente
0