Staigā te visādi, kurtkas par 300 eiro meklē: Rīgas centrā veikalā pazemo sirmgalvi

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового корпуса торгового центра Alfa
Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sirmgalvi, kura kopā ar meitu un mazmeitu meklēja virsjaku, pārdevējas izsmējušas par lielo pirkuma budžetu.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Nesen kādā apmeklētāju grupā Facebook lietotāja Anastasija pastāstīja, kādas domas viņai radušās par pārdevēju sarunu kultūru kādā labi pazīstamā tirdzniecības centrā Rīgā.

Самый большой в Латвии магазин сети Maxima XXX в Akropole - Sputnik Latvija
Latvijai ir vajadzīgi pārdevēji, vadītājiem lūgums netraucēt

Sieviete pastāstīja, ka kopā māti un meitu nedēļas nogalē iegājusi tirdzniecības centrā, lai nopirktu mammai virsjaku. Viņās izstaigājušas gandrīz visus veikalus – gan dārgākus, gan ar zemākām cenām.

"Mamma meklēja ziemas virsjaku, neko konkrētu, no "derēs, nav dārgi" līdz "oi, par dārgu, toties ļoti patīk", un maksimālo cenu nosprauda 300-400 eiro apmērā," stāstīja Anastasija.

Ģimene iegājusi kādā veikalā, kur meitenes mammai ļoti iepatikās viena virsjaka, taču tā maksāja daudz vairāk nekā bija plānots. Uz pārdevējas jautājumu, vai sieviete virsjaku pielaikos, pircēja atteicās un paskaidroja, ka virsjaka esot pārāk dārga un iziet ārpus budžeta robežām.

Pēc tam, Anastasija atcerējās, situācija acumirklī mainījusies.

"Ne tikai par mums vienā mirklī pazuda interese. Nē, viena pārdevēja metās pie otras un skaļā čukstā, paķiķinājusi, parādīja kolēģei, sak, staigā te visādi, kurtkas par 300 eiro meklē, pavisam jau... Mūsu klātbūtnē. Pat nepagaidot, kamēr aiziesim," Anastasija bija sašutusi.

Майки с президентом России Владимиром Путиным на Рижском рынке - Sputnik Latvija
"Pārdevējus uz mieta": nacionālpatriotus sadusmojis t-krekls ar Putinu

Viņa piebilda, ka, par laimi, mamma nav sapratusi viņai veltītos vārdus, citādi grūti pat iedomāties, cik sarūgtinata viņa būtu, turklāt noskaņojums jau tāpat bija sabojāts – ģimene nevarēja atrast kvalitatīvu apģērbu par pieejamu cenu.

"Paldies Dievam, mamma nav iemācījusies svētīto valsts valodu un ņirgāšanos nesaprata. Viņa ir cienījama vecuma cilvēks un tāpat jau bija nobēdājusies, ka par, pēc viņas domām, ļoti lielu naudu nevar nopirkt neko patiešām kvalitatīvu. Toties ņirgāšanos sapratu es," dusmojās Anastasija.

Viņa piebilda, ka šis veikals viņas acīs vairs neeksistē.

"Lai arī neuzskatu tādus izdevumus par saprātīgiem, tomēr būtu varējusi piedāvāt mammai trūkstošo summu, nopirkt kaut ko pati sev, galu galā uzdāvināt viņai to vējjaku Jaunajā gadā," viņa raksta.

Pārdevēji veikalā Maxima - Sputnik Latvija
Kā aug pārdevēju algas Latvijā

Sieviete uzsvēra, ka nevar tā izturēties pret veikala apmeklētājiem, lai cik dārgs un elegants tas būtu, - cilvēki ir jāciena.

"Nevar taču tā izturēties pret pircējiem, kaut tu strādā brenda veikalā, kaut tirgū. Principā, viens un tas pats vien ir," Anastasija noslēdza savu publikāciju.

Jāpiebilst, ka daudzi Facebook lietotāji komentāros sievieti atbalstīja un atzīmēja, ka arī saskārušies ar nekaunību Latvijas veikalos. Viņi uzskata, ka par to noteikti vajag pastāstīt, lai pieliktu tam punktu un mainītu stāvokli.

Ziņu lente
0