Ušakovs: no "pilsētas trakajiem" ir vairāk labuma nekā no deputātiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav svarīgi, kas iniciējis Saeimas atlaišanu, svarīgi ir tas, ka šie draudi likuši valdošās partijas deputātiem strādāt labāk, uzskata Nils Ušakovs.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Tuvākajā laikā partija "Saskaņa" pieņems oficiālu lēmumu par savu viedokli Saeimas atlaišanas jautājumā, taču daudzi partijas biedri jau tagad paraksta petīciju, atklāja bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs radio Baltkom ēterā.

Евро - Sputnik Latvija
Saeimas atlaišana izmaksās miljoniem eiro

"Partijas "Saskaņa" oficiālais viedoklis par Saskaņas atlaišanu tiks pieņemts, ja nekļūdos, 3. decembrī. Daļa deputātu jau paziņojuši, ka ir parakstījušies vai gatavojas parakstīties. Cik zinu, Jānis Urbanovičs (partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs) arī plāno parakstīties. Jā, parakstu vākšanas procesu iniciējuši cilvēki ar daudznozīmīgu imidžu un reputāciju. Tomēr tas lietas būtību nemaina," konstatēja Ušakovs.

Viņš pauda pārliecību, ka atlaišanas draudi uzlabos 13. Saeimas darba kvalitāti.

"Pašreizējais parlaments strādā slikti. Tas ir parlaments, kas pieņem likumus, bet pēc tam saka: "Atvainojiet, mēs pārsteidzāmies, mēs pārdomājām." Un pie tam tos likumus neatceļ. Protams, no kārtības un disciplīnas viedokļa, katru politiķi disciplinē apziņa, ka tevi var atlaist nevis pēc četriem gadiem, bet gan agrāk," norādīja Ušakovs. Pēc viņa domām, nav svarīgi, kas iniciējis Saeimas atlaišanu, toties tas darbojas.

"Ja, pateicoties par "pilsētas trakajiem" iesauktu cilvēku iniciatīvai, partijas nolēmušas: "Jā, mēs atradīsim 60 miljonus un samaksāsim mediķiem apsolītās algas," tas ir pareizi. Un briesmīgākais, slimīgākais šajā situācijā ir tas, ka pie mums cilvēki, kurus uzskata par "pilsētas trakajiem", ir gudrāki, un no viņiem ir vairāk labuma nekā no valdošajām partijām Saeimā. Tāda ir mūsu valsts nelaime," paziņoja politiķis.

Piektdien, 15. novembrī, Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija pieņēma lēmumu reģistrēt divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai referendumam par Saeimas atlaišanu.

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Politika
"Ielienat seifā un dzerat kafiju": Saeima neatlika partiju finansējuma palielinājumu

Parakstu vākšanai reģistrētas organizāciju "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija" iniciatīvas. Petīciju par Saeimas atlaišanu apņēmušās iesniegt arī mediķu arodbiedrības.

Parakstu vākšana ilgs līdz 2020. gada 14. novembrim. Lai iniciētu tautas aptauju, 12 mēnešu laikā jāsavāc un CVK jāiesniedz vismaz 154 865 vēlētāju parakstu. Patlaban petīciju atbalstījuši jau vairāk nekā 38 tūkstoši cilvēku.

Par referendumu iespējams parakstīties, apstiprinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāreņu tiesā, kas izpilda notariālās darbības.

Ir arī vienkāršāka iespēja – nobalsot tiešsaistē, portālā www.latvija.lv.

Ziņu lente
0