Streiks Somijā apdraud prāmju satiksmi starp Tallinu un Helsinkiem

© Sputnik / Sergey MelkonovНовый паром компании Tallink, Romantika
Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkiem, kas dodas no Tallinas uz Helsinkiem vai atpakaļ ar prāmi, ir jābūt gataviem izmaiņām braucienu plānos. Kamēr Somijā eksperti strādā pie darba konflikta noregulēšanas pasta uzņēmumā, iespējamajam solidaritātes streikam gatavojas kuģniecības kompānijas.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Vairāki tūkstoši pasažieru var palikt ostā kopā ar prāmjiem, kuri neizies jūrā liela mēroga solidaritātes streika ar Somijas pasta darbiniekiem dēļ. Svētdien pasažieriem ir jāseko līdzi telefona īsziņām un e-pastam, vēsta Sputnik Igaunija.

Jūrnieku arodbiedrība izplatīs protesta pasākumus arī pasažieru prāmjiem, kuri kursē zem Somijas karoga. Somijas solidaritātes streiks draud sākties pirmdien, tam gatavojas kuģniecības kompānijas Viking Line, Tallink Silja un Eckerö Line.

Зелёная смерть у входа в Сейм. Протест Латвийского профсоюза работников здравоохранения и социального ухода у Сейма - Sputnik Latvija
Mēs to tā neatstāsim: Latvijas mediķi draud atlaist Saeimu

Pēc Viking Line preses dienesta priekšnieces Johannas Bojeras-Svanstrēmas sacītā, kompānija sazināsies ar pasažieriem brīvdienās, ja izrādīsies, ka darba strīdā ar pastniekiem netiks panākts kompromiss, vēsta Yle.

Iespējamais streiks ietekmēs Tallink Silja Line prāmju darbu, kuri kursē starp Tallinu un Helsinkiem, Baltic Princess un Silja Serenade. Tallink ziņo, ka nepieciešamības gadījumā pasažieri saņems vietas citos kompānijas reisos.

Arī Eckerö Line prāmis MS Finlandia, kurš iet uz Tallinu, paliks Helsinkos.

Ja sāksies streiks, ostās paliks arī pieci Viking Line pasažieru prāmji: Amorella un Grace, kuri kursē starp Turku un Stokholmu, kā arī prāmji Mariella un Gabriella, kuri kursē starp Helsinkiem un Stokholmu, paliks savās ostās, savukārt prāmis Rosella – Mariehamnas ostā.

Saskaņā ar Viking Line vērtējumu, iespējamais streiks ietekmēs vairāku tūkstošu pasažieru plānus un atnesīs kompānijām lielus zaudējumus. Zem Somijas karoga kursē lielākā daļa Viking Line prāmji, tādēļ lielāko triecienu streiks nodarīs tieši šai kompānijai.

Saziņa ar pasažieriem tiek uzturēta

Viking Line preses dienesta priekšniece Johanna Bojera-Svanstrēma pauda cerību uz kompromisu, taču uzsvēra, ka klientiem ir jāseko līdzi kompānijas mājaslapai Internetā.

Посмотрите, что творилось на улицах Барселоны этой ночью - Sputnik Latvija
Video
Paskatieties, kas aizvadītajā naktī darījās Barselonas ielās

"Ja svētdien liksies iespējams, ka streiks sāksies, mēs sazināsimies ar visiem pasažieriem ar SMS vai e-pasta palīdzību," apsolīja Johanna Bojera-Svanstrēma.

Kuģniecības kompānija apsolīja piedāvāt klientiem alternatīvu braucienu vai atgriezt naudu.

Piektdien Somijā ekspertu grupa sāka savu darbu, lai rastu izeju no šī strupceļa. Ekspertiem ir jāsniedz savi piedāvājumi kā noregulēt darba konfliktu pasta uzņēmumā. Par streika iemeslu kļuva kardinālas domstarpības darba samaksas un nosacījumu jautājumos. Galvenās domstarpības skar kolektīvo sūtījumu šķirotāju līgumu. Pasta un loģistikas nozares PAU darbinieku streiks startēja 11. novembrī.

Ziņu lente
0