Politika

Džonsons salīdzināja Krievijas ietekmi uz Brexit ar Bermudu trīsstūri

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu premjers uzstājīgi noliedz baumas par Krievijas ietekmi balsojuma laikā par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons noraidīja pieņēmumus par to, ka Krievija centās ietekmēt referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES rezultātus, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Sky News.

Debašu laikā politiķis paziņoja, ka reāli pierādījumi par Krievijas iejaukšanos Brexit balsojuma rezultātos neeksistē.

"Visa šī ideja par to, ka kāds ietekmējis miljoniem cilvēku lēmumu, ir salīdzināma ar Bermuda trīsstūra teoriju," norādīja Džonsons.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Nav izvedis un nav nomiris. Džonsons lauzis zvērestu un panācis ārkārtas vēlēšanas

Iepriekš Kopienu palātas Izlūkošanas un drošības komitejas locekļi sagatavoja ziņojumu par it kā notikušajiem Krievijas iejaukšanās mēģinājumiem 2016. gada referendumā par Brexit un 2017. gada vēlēšanās. Piecdesmit lapu dokumenta teksts tiks iesniegts premjera kancelejai jau 17. oktobrī, taču, pēc bijušā ģenerālprokurora Dominika Griva sacītā, Boriss Džonsons lika šķēršļus tā publiskošanai.

Lielbritānijas izstāšanās datums no ES jau vairākas reizes tika pārcelts. Par pēdējo ziņu kļuva tas, ka Brisele atbalstīja termiņa pagarināšanu līdz nākamā gada 31. janvārim, par ko lūgusi Londona, jo vienošanās par Brexit nosacījumiem tā arī netika panākta. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons bija spiests piekrists, parlamenta steidzamā kārtā pieņemtā likuma dēļ un pēc attiecīga parlamenta kolēģu balsojuma, kaut arī viņš nevēlējās pagarināt termiņu.

Ziņu lente
0