Politika

Bez ASV būs beigas: NATO vadītājs biedē Eiropas Savienību ar sabrukumu

© THIERRY CHARLIER / AFP Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecību pasliktināšanās ar ASV aizsardzības nozarē Eiropas Savienībai nozīmēs bēdīgas sekas, brīdināja NATO vadītājs Jens Stoltenbergs.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Militāri politiskā bloka NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs ir pārliecināts, ka mēģinājumi atstumt Eiropu no ASV aizsardzības nozarē novedīs ne vien pie alianses spēku zuduma, bet arī pie Eiropas Savienības sabrukuma. Par to NATO vadītājs paziņoja intervijā spāņu izdevumam El País, vēsta Sputnik Igaunija.

"ES un NATO – tās ir divas puses vienai medaļai. Mēs nevaram likt sev izvēlēties starp Transatlantisko un Eiropas vienotību," cite Stoltenberga vārdus InoSMI.

Как НАТО выпрашивает деньги у Евросоюза - Sputnik Latvija
Video
Kā NATO lūdz naudu Eiropas Savienībai

Pēc viņa domām, svarīga nozīme ir gan pirmajam, gan otrajam.

"Ikviens mēģinājums atstumt Eiropu no Ziemeļamerikas ne vien padarīs vājāku NATO, bet arī novedīs pie ES sabrukuma," uzsvēra NATO vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka ASV teritorijā izvietotie kodolieroči spēlē lielu lomu arī Eiropas drošībai. Un, ja ņem kopumā, tad, pēc Stoltenberga sacītā, ASV – tas ir visas alianses galvenais savienojošais posms.

Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja par nepieciešamību stiprināt Eiropas Savienības aizsardzības spējas, neatskatoties uz sabiedrotajiem aiz okeāna.

Pēc Francijas līdera sacītā, patlaban NATO vērojama "smadzeņu nāve", kā rezultātā Eiropa stāv "bezdibeņa malā".

Maskavā atzina Makrona viedokli par adekvātu attiecībā uz notiekošo. Komentējot Francijas prezidenta raizes, Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca viņa teikto par "zelta vārdiem", pat taisnīgu un būtību atspoguļojošu.

Ziņu lente
0