Lietuva noraizējusies par bioloģiski aktīvo uztura bagātinātāju tirgus paplašināšanos

CC0 / pixabay / Капсулы для похудания
Капсулы для похудания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti atzīmēja, ka nepieciešams pareizs BAD marķējums, pretējā gadījumā tie var kaitēt cilvēka veselībai.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Lietuvas tirgū palielinājies bioloģiski aktīvo uztura bagātinātāju (BAD) skaits, vēsta valsts Pārtikas un veterinārā dienesta (VMVT) preses dienests.

Atzīmēts, ka Lietuvā pieaug ne tikai BAD sortiments, bet arī to izplatīšanā iesaistīto cilvēku skaits, informē Sputnik Lietuva.

VMVT speciālisti atgādina: uztura bagātinātāju ražotājs vai piegādātājs (izplatītājs) ir atbildīgs par piedāvātās produkcijas drošību un kvalitāti, kā arī informācijas un reklāmas atbilstību prasībām.

Профилактика гриппа в ВУЗе Владивостока - Sputnik Latvija
Endokrinoloģe pastāstīja, kādu risku rada vitamīni

Atzīmēts, ka patlaban informācija uz etiķetes, it īpaši paziņojumi par "noderīgumu veselībai" ļoti bieži neatbilst likuma prasībām. Daudziem BAD ražotājiem un piegādātājiem, it īpaši iesācējiem ir grūti izprast un pareizi izpildīt prasības pret marķējumu un reklāmu.

Viena no svarīgākajām prasībām – uztura bagātinātājiem tirgū jābūt pieejamiem drošā sastāvā, kā arī informācija uz etiķetēm nedrīkst maldināt patērētāju.

BAD ir bioloģiski aktīvie uztura bagātinātāji un to kompozīcijas, paredzētas lietošanai ēdienreizes laikā vai pievienošanai pārtikas produktiem. Tie tiek izmantoti kā uztura un bioloģiski aktīvo vielu papildu avots dažādu vielmaiņas veidu optimizācijai, iekšējo orgānu un to sistēmu funkcionēšanas normalizācijai vai uzlabošanai.

Pie tam BAD nav medicīnisks preparāts, un, saskaņā ar dažiem vērtējumiem, veido starpposmu starp farmaceitiskajiem līdzekļiem un pārtikas produktiem.

BAD lietošana bieži vien ir nopietnas blakusparādības.

Ziņu lente
0