Latvijas eksprezidents vāc līdzekļus Brīvības piemineklim

© Sputnik / Sergey MelkonovСкульптура Милды с тремя звездами на Памятнике Свободы
Скульптура Милды с тремя звездами на Памятнике Свободы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai Brīvības piemineklis nezustu reklāmas izkārtņu un lukturu fonā, bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis savākt līdzekļus tā apgaismošanai.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis, ka valsts galvenais piemineklis pazūd reklāmas un ielu apgaismojuma fonā, tāpēc organizējis fondu Brīvības pieminekļa apgaismošanai, vēsta Mixnews.lv.

Atzīmēts, ka Zatlera iecerētais projekts "Gaisma mūsu brīvībai" tehniski ir grūti izpildāms, tāpēc tā īstenošanai nepieciešami aptuveni 500 tūkstoši eiro.

Карлис, Линда и лодка Linda в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Latvietis šķērsos Kluso okeānu airu laivā, lai palīdzētu bērniem

Tomēr Zatlera iecere pamazām gust atbalstu – patlaban izdevies savākt jau vairāk nekā 29 tūkstošus eiro.

Zatlers atzīmēja, ka piemineklis, kas paceļas Rīgas centrā jau vairāk nekā 80 gadus, nevar palikt neredzams naktīs un "kautrīgi palikt tumsā". Ja vakaros piemineklis būtu apgaismots, rīdziniekiem būtu patīkamāk pastaigāties tā apkaimē vakarpusē un pat sarunāt randiņus, uzskata eksprezidents.

Vēl vairāk, pirmie soļi pieminekļa modernizācijas virzienā jau ir sperti. Piemēram, par 5400 eiro no saziedotajiem līdzekļiem radīts pieminekļa 3D modelis. Pirmo reizi veikta monumenta digitālā izpēte.

Ziedojumu vākšanas organizācija Ziedot.lv uzsvēra: lai nestu gaismā pieminekli, vajadzīgs visu cilvēku atbalsts.

Ziņu lente
0