Politika

Jauna koalīcija vai Rīgas domes demisija: frakcijas vadītājs par "Saskaņas" viedokli

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc Rīgas domes darbs nonācis strupceļā, kādā gadījumā labākā izeja būs ārkārtas vēlēšanas un kā problēmas ar neatkarīgo deputātu frakciju atspoguļojas attiecībās ar GKR – par to Sputnik pastāstīja "Saskaņas" frakcijas vadītājs Rīgas domē Maksims Tolstojs.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. "Saskaņa" pieņēmusi lēmumu apturēt darbu Rīgas valdošajā koalīcijā, lai dome varētu normāli strādāt tālāk un pieņemt budžetu nākamajam gadam, nevis risināt iekšējos strīdus, pastāstīja "Saskaņas" frakcijas vadītājs Rīgas domē Maksims Tolstojs intervijā Sputnik Latvija.

Viņš atgādināja, ka "Saskaņa" informēja – tā atbalsta koalīciju bez Neatkarīgo deputātu frakcijas (NDF) un Vadima Baraņņika, tātad pašreizējais solis nav negaidīts.

"Darbs nenotiek, notiek savstarpējas intrigas, savstarpējas apsūdzības, viss, ko vēlaties, tikai ne nākamā gada budžeta veidošana. Tas arī viss. Mēs neredzējām citu izeju, kā to pārtraukt.

Otrs variants, kā palikt godīgiem rīdzinieku priekšā, manuprāt, ir pašiem atkāpties no amata un dot vēlētājiem iespēju pieņemt lēmumu, kas cienīgs turpmāk pārstāvēt viņu intereses Rīgas domē. Patiesībā, to mēs pavēstījām.

Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Ušakovs: mēs vēlamies pārliecināt Rīgas domi uzsākt ārstēšanos

Vai nu tiek izbeigtas tās neskaidrības koalīcijā, vai rīdzinieki var ievēlēt sev jaunu domi, jaunu koalīciju," akcentēja Tolstojs.

Viņš atzīmēja, ka šajā gadījumā "Saskaņai" nav svarīgi, vai tā izcīnīs uzvaru vēlēšanās, vai nokļūs koalīcijā.

"Mums šajā gadījumā tas ir pilnīgi vienaldzīgi, mēs rīkojamies tikai rīdzinieku interesēs. Lai koalīcijā strādā, kas vēlas, lai tikai spētu strādāt," uzsvēra politiķis un atzīmēja, ka patlaban arī opozīcija nevarēs izveidot tādu koalīciju.

Frakcijas priekšsēdētājs apliecināja, ka grūtības ar NDF neietekmē "Saskaņas" un partijas "Gods kalpot Rīgai" attiecības.

"Mums ar GKR ir normālas, darbspējīgas, desmit gadus ilgas attiecības. Mums ir ļoti siltas cilvēciskas attiecības vienam ar otru, mēs ļoti pozitīvi attiecamies viens pret otru, strādājam un atpūšamies kopā. Tās ir produktības attiecības. Konflikts ar četrinieku tās neietekmē ne mazākajā mērā.

Cita lieta, ka "Saskaņas" paziņojumu GKR uztvēra kā ultimātu. Informācija tika iesniegta ātri, daži nepaspēja savlaicīgi iepazīties ar dokumentiem un pašreizējo situāciju. Taču tas nekādā gadījumā nav ultimāts," paziņoja Tolstojs.

Viņš pauda pārliecību, ka produktīvs darbs turpināsies, kad GKR atrisinās situāciju, un pašreizējās grūtības saziņā neko neietekmēs.

Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
"Saskaņa" uz laiku apturējusi dalību Rīgas domes koalīcijā

"Viņi lūdza iespēju tikt skaidrībā situācijā, nedarīt to svētkos, lai nebojātu svētkus Latvijas iedzīvotājiem ar kaut kādām mūsu savstarpējām attiecībām un ķildām," atzīmēja Tolstojs un piebilda, ka "Saskaņa" tam piekritusi un gaidīs konkrētu atbildi.

"Pašlaik mēs neesam koalīcijā. Mēs ejam uz darbu, mēs pārstāvam rīdzinieku intereses, taču patlaban mēs esam situācijā, kad būs jāpieņem lēmums par jaunas koalīcijas veidošanu," paskaidroja deputāts.

Pie tam politiķis nepieļāva iespēju, ka tiks turpināta sadarbība ar NDF.

"Tas nav personīgs aizvainojums, mēs redzam, kā viņi strādā, un sadarbība ar viņiem neļaus pieņemt budžetu.

Mēs ar viņiem runājam absolūti atšķirīgās valodās. Ja neizdodas, vajag šķirties," secināja Tolstojs.

Iepriekš vēstīts, ka 13.novembrī "Saskaņa" pieprasīja GKR pārtraukt sadarbību ar NDF, bet no 14.novembra apturēja savu darbību galvaspilsētas pašvaldības valošajā koalīcijā.

Ziņu lente
0