Šrilankas komunikāciju ministrs asi kritizēja Facebook par cenzūru

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas kompānijām nebūtu jāiejaucas un jārīkojas amerikāņa interesēs, kurš piedalās vēlēšanās Šrilankā, uzrakstīja Šrilankas ministrs Twitter.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Šrilankas komunikāciju ministrs Harins Fernando apsūdzējis sociālo tīklu Facebook cenzūrā viņa jautājumu par prezidenta vēlēšanu līdera Gotabaja Radžapaksa, bijušā valsts prezidenta Mahinda Radžapaksa brāļa, pilsonību dzēšanas dēļ, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Channel NewsAsia.

Iepriekš Fernando ministrijas Facebook lapā mēģināja precizēt, vai Radžapaksa drīkst piedalīties vēlēšanās, izsakot pieņēmumu, ka viņš joprojām ir ASV pilsonis. Saskaņā ar Šrilankas likumiem, personas ar dubultpilsonību nevar ieņemt vēlēšanu posteņus.

"Vai Radžapaksa kungs drīkst piedalīties Šrilankas vēlēšanās? Ja viņš gūs uzvaru, vai varēs sniegt zvērestu vai reformēt pārvaldes aparātu?" painteresējās viņš.

Pēc tam sociālā tīkla administrācija izdzēsa viņa paziņojumus.

"Amerikas kompānijām nebūtu jāiejaucas un jārīkojas amerikāņa interesēs, kurš piedalās vēlēšanās Šrilankā. Es atbildu par katru savu vārdu," uzrakstīja viņš Twitter.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš negrasās atteikties no ASV pilsonības

Savukārt Facebook pārstāvis paziņoja, ka administrācija regulāri dzēš publikācijas, kas satur personīgu vai konfidenciālu informāciju.

Gotabaja Radžapaksa saņēma ASV pasi 2003. gadā, zaudējot Šrilankas pilsonību pēc tam, kad aizbrauca dzīvot uz Losandželosu.

2005. gadā viņš atgriezās Kolombo un paziņoja, ka ir atjaunojis pilsonību. Viņu iecēla aizsardzības ministra amatā. Pēc viņa sacītā, viņš atteicās no Amerikas pilsonības šī gada maijā.

Ziņu lente
0