Latvijas deputātiem jauna nelaime: viņiem aizliegts piestrādāt

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2020. gada Saeimas deputāti būs spiesti dzīvot no vienas algas - sabiedrības labā tautas kalpi strādās par pliku paldies.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. No nākamā gada deputāti vairs nevarēs piestrādāt sabiedriskās organizācijās, raksta Latvijas avīze "Segodņa".

Tātad, spēkā stājies likums, kurš aizliedz Saeimas deputātiem saņemt atlīdzību par darbu nevalstiskās organizācijās – biedrībās, klubos, savienībās, padomēs, grupās un tml. Pārejas periods ilgs līdz nākamā gada 1. jūlijam, un tālāk tautas kalpi varēs nodarboties ar sabiedriskiem darbiem tikai par brīvu.

Pieņemtie grozījumi turpmāk aizliegs saņemt algas sabiedriskās organizācijās ne vien deputātiem, bet arī ministriem.

Muļķīgs lēmums!

Мартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии» - Sputnik Latvija
"Nekaunība un augstprātība!": valsti šokējusi "likumīgā" algu celšana deputātiem

"Tas ir muļķīgs lēmums!" paziņoja neatkarīgais Saeimas deputāts Didzis Šmits, kurš pavisam nesen Zivrūpnieku savienības prezidenta amatam pievienoja klāt arī Zivsaimniecības asociācijas prezidenta posteni. No nākamā gada viņš šajos amatos algu nesaņems.

Atzīmēsim, ka Saeimas deputātiem, atšķirībā no pašvaldību deputātiem, ir aizliegts apvienot deputāta darbību ar citu algotu darbu. Tiesa, pat pēc aizlieguma saņemt naudu par sabiedrisko darbu atsevišķiem parlamentāriešiem saglabāsies iespēja gūt papildu ienākumus.

Sportistiem un ārstiem – izņēmums

Deputāti joprojām varēs saņemt autortiesību dividendes – par rakstiem, grāmatu uzrakstīšanu vai viņu gleznām. Tāpat deputātiem ir atļauts lasīt lekcijas augstskolās par samaksu, nodarboties ar ārstu darbiem (ja ir attiecīgs sertifikāts), zinātni un sportu. Arī esošajā Saeimā ir deputāti-mediķi, kuri, lai saglabātu kvalifikāciju, piestrādā par ārstiem. Iepriekšējo sasaukumu parlamentos bija arī tautas kalpi, kuri turpināja nodarboties ar profesionālo sportu, saņemot atlīdzību par to.

Ziņu lente
0