"Okupanti zem teroristu karoga": nacionālpatriotus šokējusi akcija Daugavpilī

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Даугавпилса Андрей Элксниньш на церемонии зажжения Вечного огня у мемориала советским воинам
Мэр Даугавпилса Андрей Элксниньш  на церемонии зажжения Вечного огня у мемориала советским воинам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Mūžīgās uguns iedegšanas ceremoniju Daugavpilī jau ir paguvuši pasūdzēties Valsts drošības dienestam, savukārt Andrejam Elksniņam, kurš piedalījās ceremonijā, vispār piedāvā pārvākties uz Krieviju.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Mūžīgās uguns iedegšanas ceremonija pie memoriāla padomju karavīriem Daugavpilī izraisīja ārkārtīgi asu reakciju nacionāli noskaņotās publikas vidū.

Sašutuma viļņa cēlēju pirmajās rindās tradicionāli stāvēja pazīstamā publiciste Elita Veidemane, kura, tiesa, uzreiz atzina, ka visas sūdzības šeit ir bezjēdzīgas – Latvijas specdienesti ir absolūti bezspēcīgi.

Toties nacionālpatriotu flangi nodemonstrēja savu vienotību un garu, izgāžot laukā bezzobainu naidu un apvainojumus. Sevišķi daudz tika Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam, kuram pat piedāvājuši pārcelties uz Krieviju.

"Daugavpilī kaut kādi murlas iedeguši "večnij ogoņ" ("Mūžīgā uguns" – red.) par godu krievu okupantiem. Svinīgajā okupantu un viņu pēcteču saietā piedalījās un cēli uzrunāja klātesošos pilsētas mērs Elksniņš un Krievijas posols (vēstnieks – red.) Lukjanovs. Ar to arī visus apsveicu, tovarišči (biedri – red.)," sarkastiskā stilā operatīvi reaģēja Elita Veidemane Twitter.

Pēc kāda laikā viņa piebilda, ka "nosūtīja iesniegumu Valsts drošības dienestam par Daugavpils "mūžīgo uguni", kas 9. novembrī iedegta par godu okupantiem". Tomēr uzreiz atzinās, ka visticamāk nebūs "nozieguma sastāva".

Taču arī ar to viņai likās par maz – drīz Elita Veidemane paziņoja, ka nosūtījusi jautājumu Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam - "par okupantu publisku slavināšanu, separātismu un teroristu karogu".

"Paskatīsimies, ko atsūtīs," izbauda paveikto latviešu inteliģences pārstāve.

Apvainojumiem un naida kurināšanai labprāt sāka piebiedroties arī citi aktīvisti no urā-patriotu vienības.

"Baisi redzēt, ka propagandas līdzekļiem par prieku Latvijas otras lielākās pilsētas vadītājs gozējas aiz oranži melnā teroristu karoga, taču prieks, ka šim ārprātam tik mazs daugavpiliešu atbalsts," raksta Aigars Prūsis.

​"​Šis ir viens no piemēriem, kas apliecina, ka kolorādo krāsām Latvijas normatīvajā sistēmā vietas nav. Gruzijā tāds @AndrejsElksnins būtu iesviests miskastē ar visu lentīti. Mēs, latvieši esam ļoti iecietīgi. Vērsīšu uzmanību, ka arī sputņika mājaslapa dizainēta colorado style!" vēsta konspiroloģijas teoriju cienītājs žurnālists Ansis Pūpols.

​"​Tu @AndrejsElksnins esi pēdējais (izvēlies pats lamuvārdu). Un ne tāpēc, ka iededzi mūžīgo uguni kritušajiem varoņiem, Staļina lielgabala gaļai. Bet tu esi pī tāpēc, ka to darīji ar kolorādo lupatu – Ukrainas iedzīvotāju slepkavu, lidmašīnas notriecēju, teroristu – simbolu. Kauns," sūta nolādējumus mēram žurnālists Juris Vaidakovs.

Lietotājs ar lietotājvārdu Parastais cilvēks nacionāli norūpējušos līdzpilsoņu labākajās tradīcijās piedāvāja Daugavpils mēram pārcelties uz Krieviju.

"Latvijas Republikai nevar būt pa ceļam ar Andreju Elksniņu. Andrejs Elksniņš varētu pārcelties uz Krieviju," paziņoja visas Latvijas vārdā "spriedumu" Parastais cilvēks.

Atgādināsim, ka aizritējušajās sestdienā Dubrovina parkā Daugavpilī pie memoriāla padomju karavīriem tika iedegta Mūžīgā uguns. Mītiņā par godu šim notikumam piedalījās Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgēņijs Lukjanovs, mērs Andrejs Elksniņš un Latvijas Krievu kopienas Daugavpils nodaļas priekšsēdētājs Aleksejs Vasiļjevs. Liesmu iededza Latvijas Uzvaras Brīvprātīgie.

Ziņu lente
0