Latvijas iedzīvotāji ir nelaimīgākie visā Eiropas Savienībā

© pixabayСилуэт девушки
Силуэт девушки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija izrādījusies par antireitinga līderi, kurā noskaidrojās valstis ar nelaimīgākajiem iedzīvotājiem. Lietuva ieņēmusi ceturto vietu starp līderiem.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Lietuva un Latvija ieņēmušas vietas pirmajā piecniekā starp ES valstīm ar nelaimīgākajiem iedzīvotājiem saskaņā ar pērnā gada rezultātiem. Par to liecina statistikas aģentūras Eurostat dati.

Pētījuma gaitā respondenti tika lūgti novērtēt, cik bieži viņi bijuši laimīgi pēdējo četru nedēļu laikā. Šim nolūkam bija jāizvēlas viens no piedāvātajiem atbildes variantiem: "laimīgs visu laiku", "lielākoties", "dažkārt", "reti" vai "ne reizes".

Дежурная часть государственной полиции Латвии - Sputnik Latvija
Slepkavību skaits pieaug: Latvija kļuvusi par bīstamāko valsti ES

Par reitinga antilīderi kļuvusi Latvija – aptuveni 31% iedzīvotāju paziņoja, ka bijuši laimīgi vienmēr vai lielāko daļu laika. Otro vietu ieņēmusi Bulgārija (35%), trešajā – Horvātija (42%).

Savukārt Lietuvā 45% respondentu konstatēja, ka bijuši laimīgi vienmēr vai lielāko daļu norādītā laika, pie tam vairāk nekā 15% norādīja, ka pēdējo četru nedēļu laikā bijuši laimīgi reti vai nemaz. Gandrīs 6% lietuviešu nevarēja atbildēt precīzi, bēl 34% aptaujāto pavēstīja, ka bijuši laimīgi vien retumis, vēsta Sputnik Lietuva.

Laimīgākie ir Beļģijas, Nīderlandes, Austrijas un Somijas iedzīvotāji. Šajās valstīs cilvēku skaits, kuri norādīja, ka bijuši laimīgi vienmēr vai lielākoties, sasniedz 76%. Tām seko Luksemburga (74%), Spānija (72%) un Dānija (70%).

Eurostat dati liecina, ka laikā kopš 2013.gada laimīgu cilvēku daļa ES pieaugusi vairāk nekā par diviem procentpunktiem – līdz 62%.

Ziņu lente
0