Valdība atradusi nedaudz naudas ārstiem: vēstniecība Austrālijā pagaidīs

© Sputnik / Sergey MelkonovГардероб в операционном блоке больницы
Гардероб в операционном блоке больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažu ministriju budžetus samazinājuši par labu Veselības ministrijai: ārstu algu palielinājumam atrasti 18 miljoni eiro.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Valdība sola atrast vēl aptuveni 18 miljonus eiro mediķu algu palielinājumam nākamgad, pastāstīja žurnālistiem valdības pārstāvji pēc tikšanās ar medicīnas darbinieku organizācijām, raksta Jauns.lv.

Šodien premjerministrs Krišjānis Kariņš tikās ar veselības aprūpes nozares pārstāvjiem, savukārt prezidents Egils Levits tikās ar Jauno ārstu asociācijas un Latvijas Medmāsu asociācijas pārstāvjiem.

Kariņš pastāstīja, ka koalīcijas partneri vakar vienojās par to, ka 2020. gada budžetā var atrast papildu līdzekļus, lai mediķu algām piešķirtu vēl līdz 60 miljoniem eiro, novirzot finansējumu no citu ministriju budžetu programmām.

Дятел  - Sputnik Latvija
Dzeņi ir īpaši aktuāli: mediķu vietā nauda tikusi ornitologiem

Tostarp papildu finansējums tiks piešķirts arī no Ārlietu ministrijas budžeta vēstniecības atvēršanai Austrālijā un Jaunzēlandē. Līdz ar to vēstniecības atvēršana tiks atlikta uz nenoteiktu laiku.

Veselības ministre Ilze Viņķele piebilda, ka koalīcija vienojās novirzīt mediķu algām nākamgad papildu 60 miljonus eiro, kas ļaus palielināt minimālā atalgojuma robežu par 10%.

Finanšu ministrs Jānis Reirs paskaidroja, ka Finanšu ministrija sadarbojās ar citām ministrijām, veicot to budžetu programmu novērtējumu, lai mediķu algu palielinājumam atrastu papildu finansējumu līdz 18 miljoniem eiro. Pēc ministra sacītā, patlaban atzīmēti desmit miljoni eiro, savukārt līdz budžeta izskatīšanai valdībā vai Saeimā tiks atrasti vēl astoņi miljoni eiro.

Ziņu lente
0