Iedzīvotāju materiālā stāvokļa vērtējums atkal pasliktinājies

© Pixabay / schuldnerhilfeБедность, пустые карманы
Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ceturto mēnesi no vietas pasliktinās Latvijas iedzīvotāju sniegtais finansiālās situācijas vērtējums; krītas arī sabiedriskā noskaņojuma indekss.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Oktobrī Latvijā joprojām vērojama sabiedriskā noskaņojuma pasliktināšanās.

Par to liecina "Latvijas barometra" jaunā izdevuma dati, ko publicējis sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš savā lapā Twitter.

Mēneša laikā kopējais indekss krities par diviem punktiem, tāpat kā nākotnes perspektīvu vērtējums. Fiksēta visu indeksa elementu krišanās, izņemot perspektīvu vērtējumu darba jomā – tas palicis nemainīgs.

Jau ceturto mēnesi no vietas pasliktinās Latvijas iedzīvotāju sniegtais pašu finansiālās situācijas vērtējums. Tagad tas ssaniedzis 2018.gada septembra rādītāju.

​Par 4% krities respondentu skaits, kuri savu materiālo stāvokli vērtēja kā labu vai ļoti labu.

Otro mēnesi pēc kārtas pasliktinās iedzīvotāju personīgā materiālā stāvokļa nākotnes prognozes. Neskaitot nelielos pesimisma uzplūdus 2017.gada augustā, kopumā tik zems savu materiālo perspektīvu vērtējums iepriekš bija tikai 2014.gadā, atgādināja Kaktiņš.

​Iepriekš vēstīts, ka cita SKDS aptauja liecināja: pēc Latvijas iedzīvotāju domām, "normālai dzīvei" viņiem vajadzīgi 1466 eiro mēnesī, bet visu vēlmju piepildīšanai – 3554 eiro.

Ziņu lente
0