Višinskis uzņēmis dokumentālu seriālu "Donbasa ļaudis"

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasРуководитель портала "РИА Новости Украина" Кирилл Вышинский в МИА "Россия сегодня"
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский в МИА Россия сегодня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsoņu karš Donbasā ilgst jau piecus gadus, un pienācis laiks aprunāties ar Donbasa cilvēkiem par to, kas ar viņiem noticis šajā laikā, kā viņi mainījušies, kā iztēlojas savu nākotni, atklāja Kirils Višinskis.

RĪGA, 31. oktobris - Sputnik. "Donbasa ļaudis" – tā savu dokumentālo seriālu nosaucis starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" izpilddirektors, bijušais portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītājs Kirils Višinskis.

Projekta varoņi – cilvēki, kuri jau piecus gadus dzīvo kara apstākļos Donbasā, un tie, kuri jūt līdzi Donbasa problēmām – politologi, žurnālisti, brīvprātīgie. Seriāls nāk klajā ria.ru kanālā YouTube, kā arī vietnē ria.ru.

"Šodien Donbasā plosās pilsoņu karš, par ko ik dienas stāsta ziņās. Tas turpinās jau piecus gadus, un man ienāca prātā aprunāties ar Donbasa ļaudīm par to, kas ar viņiem šaā laikā noticis, kā viņi mainījušies, kā iztēlojas savu nākotni," pastāstīja žurnālists.

Filmu veido astoņas sērijas, kas tiks publicētas YouTube reizi nedēļā. Pats Kirils intervējamos nosacīti sadalīja trijās grupās: "ekstremāļi", sociālās sfēras profesionāļi un analītiķi. Projekta pirmās sērijas varone ir sieviete ar stipru raksturu – Doņeckas nacionālās universitātes rektore Svetlana Bespalova. Seriāla autors aprunājies arī ar Gorlovkas administrācijas vadītāju Ivanu Prihodjko, Doņeckas Neatliekamās un reparatīvās ķirurģijas institūta vadītāju Emīlu Fistālu, televīzijas programmu vadītāju, Šahterskā dzimušo Dmitriju Kuļikovu.

Глава Луганской народной республики Леонид Пасечник - Sputnik Latvija
Intervija
Leonīds Pasečņiks: Zeļenskis tā arī var palikt "prezidents-cerība"

Kirilu Višinski, bijušo portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītāju aizturēja Kijevā 2018.gada 15.maijā aizdomās par pašpasludināto Donbasa republiku atbalstu un valsts nodevību. Maksimālais sods saskaņā ar šo pantu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem. Tiesa astoņas reizes pagarināja Kirilam drošības līdzekli – arestu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka situācija ir neredzēta, un Višinskis ir arestēts par viņa tiešo profesionālo darbību, par žurnālista funkciju izpildi. Višinskis tika izlaists brīvībā šī gada 28.augustā un 7.septembrī atgriezās Krievijā. Ar Vladimira Putina dekrētu no 21.oktobra iecelts par KF prezidenta Cilvēktiesību padomes locekli.

Ziņu lente
0