Pirmā sniega diena izmaksā Latvijas autovadītājiem 500 tūkstošu eiro

© Sputnik / Roberts VicupsСнег в Риге
Снег в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc apdrošināšanas kompānijas Balta aplēsēm, katru gadu pirmajā sniega dienā notiek 1,4 reizes vairāk avāriju nekā jebkurā citā gada dienā.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Pēc sinoptiķu prognozēm, šonedēļ laika apstākļi Latvijā mainīsies, gaidāms liels aukstums un sniegs. Šādi mainīgie laika apstākļi un sezonā pirmais sniegs katru gadu sagādā autovadītājiem nepatikšanas, tai skaitā arī finanšu, raksta "MK Latvija".

Saskaņā ar apdrošināšanas kompānijas Balta aplēsēm 2018. gada pirmajā sniega dienā autoīpašnieki Latvijā cietuši zaudējumus 500 tūkstošu eiro apmērā. Pagājušajā gadā pirmais sniegs izkrita 27. novembrī, šajā dienā, salīdzinot ar parasto dienu, ceļu avāriju skaits pieauga 1,4 reizes.

Снег в Риге - Sputnik Latvija
Sniegs un sals: nedēļas nogalē Latvijā kļūs ievērojami aukstāk

Atgādinām, ka Latvijā darbojās noteikumi, saskaņā ar kuriem no 1. decembra līdz 1. martam visiem autovadītājiem, kuru mašīnas piedalās ceļu satiksmē, obligāti jālieto ziemas riepas.

Pēc ekspertu domām jānoteic ziemas riepu lietošana par obligātu jau no 15. novembra, jo pēc statistikas pirmais sniegs izkrīt jau novembra vidū un šajā dienā tiek fiksēts rekordliels avāriju skaits tieši tāpēc, ka vadītāji nav paguvuši nomainīt riepas.

Jau oktobra sākumā Latvijas valsts celi sāka atgādināt autovadītājiem, ka sākas sezona ar nestabilu laiku, uz ceļiem iespējama apledošanās, migla un slapjš sniegs. Tāpēc jābūt uzmanīgiem un modriem - ievērot distanci, nepārsniegt ātrumu, izvairīties no straujiem manevriem un pagriezieniem.

Ziņu lente
0