Nepamatots izsaukums: Gulbenes iedzīvotājs izdomāja laupīšanu, lai tiktu mājās

© Valsts policijaПолицейская машина на дороге в Латвии
Полицейская машина на дороге в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki sastādīja protokolu Gulbenes iedzīvotājam par viltus policijas izsaukumu - vīrietis izdomāja aplaupīšanu, jo gribēja ātrāk nokļūt mājās.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Pēc policijas datiem sestdien ap pusnakti kārtības sargi saņēma informāciju no cietušā, par uzbrukumu uz ielas. Pēc vīrieša vārdiem nezināms ļaundaris atņēma viņam naudas maku ar skaidru naudu.

Ierodoties norādītajā adresē, policijas darbinieki ķērās pie nozieguma apstākļu noskaidrošanas. Taču drīz vien policistiem kļuva skaidrs, ka informācija par laupīšanu nav patiesa. Bet "cietušais" drīz atzinās, ka visu izdomājis, lai vienkārši dotos mājās.

Taču izmantot policijas transportu kā bezmaksas taksometru Gulbenes iedzīvotājiem tā arī neizdevās. Par nepatiesu izsaukumu viņam bija sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Izrādījās, ka šis iedzīvotājs Gulbene jau agrāk bijis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Cik viņam būs jāmaksā šoreiz, pagaidām nav zināms. Tomēr policija atgādina, ka par apzināti nepamatotu policijas, ātrās palīdzības, ugunsdzēsēju un glābēju vai citu operatīvo dienestu izsaukšanu var saņemt sodu no 35 līdz 140 eiro.

Savukārt par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, uzliek naudas sodu no 35 līdz 210 eiro.

Ziņu lente
0