Tūristi pastāstīja, kā ceļot bez reģistrētās bagāžas

© Artis PupinsРаскиданные вещи, чемоданы
Раскиданные вещи, чемоданы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvilkt mugurā visu smago, paslēpt mantas bērnu ratos vai kapucē – tie nav visi veidi, kā var ietaupīt uz bagāžas rēķina.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Pieredzējuši ceļotāji pastāstīja, kā viņiem izdodas pārvadāt daudz mantu rokas bagāžā, nepārkāpjot lidsabiedrību noteikumus un netērējot naudu bagāžas nodošanai, vēsta RIA Novosti.

Загрузка багажа на борт самолета - Sputnik Latvija
Zog un mētā? Kā izturas pret bagāžu atsevišķās pasaules lidostās

Aviasales servisa eksperti aptaujāja 11 tūkstošus lietotāju un noskaidroja, ka 39% pasažieru, reģistrējoties reisam, uzvelk mugurā visas smagākās un apjomīgākās mantas, savukārt lidmašīnā noliek tās bagāžas plauktā.

Tāpat ceļotāji pastāstīja, ka ņem ceļojumā virsdrēbes ar lielu daudzumu kabatu un saliek tajās apakšveļu. Daži aptaujātie slēpj sīkas lietas kapucē, savukārt lielās, piemēram, svīteri, aptin ap kaklu kā šalli.

Kāda tūriste pastāstīja, ka reģistrācijas laikā paslēpa aiz muguras klēpjdatoru – džinsos, lai izietu bagāžas svara kontroli, un pēcāk pārlika ierīci somā.

Gandrīz ceturtā daļa aptaujāto paziņoja, ka ved līdzi kompresijas paketes un izmanto speciālu pumpi – tā ir vieglāk salikt mantas mugursomā.

Lai samazinātu svaru un bundžiņu skaitu, daudzi ceļotāji pērk speciālus konteinerus un pārlej tajos krēmus. Ar tādu apjomu pietiek vienas-divu nedēļu atvaļinājumam.

"Ņemu A4 formāta papīra kasti, ielieku to somā no plāna, ūdensizturīga auduma. Kastē salien vairāk lietu, nekā tāda paša izmēra mugursomā," pastāstīja par savu efektīvo bagāžas iepakošanas veidu kāds no aptaujātajiem.

Багаж - Sputnik Latvija
Smagā rokas bagāža: airBaltic jaunais pakalpojums

Vecāki, kuri ceļo ar bērniem, saliek mantas ratiņu kabatās, ko atļauts pārvadāt bez maksas. Daži tūristi ņem ceļojumos vecas mantas un izmet tās ceļojuma beigās, lai somā būtu vieta pirkumiem.

"Netīras drēbes, suvenīrus un citus pirkumus parasti nosūtu uz mājām pa pastu. Iznāk ievērojami lētāk. Tā, no Krimas nosūtīju sev dažāda veida tējas, pēc apjoma iznāca vesels maiss," pastāstīja viens no respondentiem. Cits ceļotājs, kuram arī nepatīk vedāt līdzi daudz mantu, nodod virsdrēbes lidostas bagāžas glabātuvē.

Vien 20% lietotāju paziņoja, ka viņiem nav triku liela skaita mantu pārvadāšanai rokas bagāžā. Nepieciešamības gadījumā viņi iepriekš apmaksā bagāžas nodošanu.

Ziņu lente
0