Salvini sarīkoja Romā masveida pret valdību vērstu labējo demonstrāciju

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasРим. Панорама города
Рим. Панорама города - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki desmiti tūkstoši bijušā Itālijas IeM vadītāja un partijas "Līga" līdera Mateo Salvini atbalstītāju pieprasīja esošās valdības atkāpšanos un ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Šīs nedēļas beigas iezīmējās ar masveida protesta akcijām dažādās Eiropas valstīs. Līdztekus Katalonijas neatkarības piekritējiem Barselonā un Francijas publikai ierastajām "dzeltenajām vestēm" Parīzē Romas mieru satricināja masveida pret valdību vērsta Itālijas labējās opozīcijas demonstrācija.

Pēc bijušā Itālijas iekšlietu ministra un partijas "Līga" līdera Mateo Salvini aicinājuma, vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, kuri ieradās, kā vēsta Sputnik Italia, no visiem Itālijas nostūriem, aizpildīja Romas laukumu Piazza di San Giovanni in Laterano.

Manifestācijai, kuras lozungs ir "Itālijas lepnums", pievienojās "Līgas" sabiedrotie no labēji centriskās partiju koalīcijas – partijas "Uz priekšu, Itālija" un "Itālijas brāļi". Starp daudziem Itālijas trīskrāsu karogiem protestētāji turēja arī atsevišķu reģionu un labējo partiju karogus.

Uz skatuves ar diviem milzīgiem ekrāniem uzstājās valsts reģionu vadītāji, kuri pārstāv labēji centrisko koalīciju. Manifestācijas beigās publikas priekšā iznāca trīs labējie līderi – Mateo Salvini, Silvio Berluskoni un Džordži Meloni.

Ziņu lente
0