"Darbinieki panikā, cilvēki pulcējas izejās": evakuācijas tirdzniecības centrā "Akropole"

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый день работы торгового центра Akropole в Риге
Первый день работы торгового центра Akropole в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsdzēsēji un evakuācija: sestdien Latvijas galvaspilsētā tirdzniecības centra "Akropole" apmeklētājiem lika nervozēt.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Sestdien, 19. oktobrī, Rīgā tirdzniecības centra "Akropole" apmeklētājiem nācās piedzīvot nepatīkamu situāciju, vēsta Mixnews.lv.

TC ēkā ap plkst. 18:30 notika evakuācija. Par to liecina aculiecinieku videoieraksti.

Pie tirdzniecības centra ieradās ugunsdzēsēju vienība. Visus cilvēkus izveda ārā. Bet, par laimi, viss izrādījās labi, un drīzumā "Akropole" atsāka darbu.

Tirdzniecības centra administrācija paskaidroja, ka evakuācija notika sakarā ar ugunsgrēka signalizācijas trauksmi. Taču, kā tika atklāts pārbaudes laikā, tā nostrādāja tehnisku iemeslu dēļ. Pēc tam, kad apsardzes darbinieki konstatēja, ka nekādu risku nav, cilvēkiem ļāva atgriezties TC.

Tiesa, aculiecinieki stāsta, ka tas viss nenotika tik gludi un vienkārši. Kāds no Twitter lietotājiem raksta sociālajā tīklā, ka panika pārņēma pat tirdzniecības centra darbiniekus, nerunājot jau par apmeklētājiem. Beigās lietotājs secināja, ka "Akropole" nav gatava ārkārtas situācijām.

"Tomēr jāsaka, ka Akropole evakuācija notika, maigi izsakoties, neprofesionāli. Paši darbinieki panikā, cilvēki pulcējas tieši izejās, kino zālē paziņojuma un signāla nav. Evakuācija pēc pieredzes nav vienkārša, bet skaidrs rīcības protokols palīdzētu! Akropole nav gatava," konstatē aculiecinieks.

Ziņu lente
0