Latvijas Dabas fonds parunās ar krievvalodīgajiem jauniešiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят
Пейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visa informācija par dabas aizsardzības, apkārtējās vides aizsardzības un klimata jautājumiem joprojām tiek sniegta gandrīz tikai un vienīgi latviešu valodā.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Latvijas Dabas fonds (LDF) vēlas iesaistīt krievvalodīgos jauniešus dabas aizsardzībā, kā svarīgu Latvijas sabiedrības daļu, tiek ziņots fonda mājaslapā.

LDF norāda, ka šī auditorija, iespējams, atrodas citā informatīvajā telpā, un līdz šim to nav mērķtiecīgi uzrunājuši saistībā ar dabas, apkārtējās vides un klimata jautājumiem.

Tādēļ fonds veiks vairākus pētījuma posmus, lai noskaidrotu, ko mūsdienās krievvalodīgie jaunieši domā par apkārtējo vidi un dabu, kas viņus uztrauc, ko viņiem nozīmē Latvijas daba, cik svarīgi ir to saglabāt, kādus videi draudzīgus pasākumus viņi jau veic un kādiem ir gatavi nākotnē.

Pirmajā pētījuma posmā Latvijas pilsētās notiks diskusijas fokusa grupās ar jauniešiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem, pēc kā uz šo diskusiju rezultātu pamata tiks veikta jauniešu aptauja Internetā.

Матрешки на стенде посольства России - Sputnik Latvija
Politika
"Izvēlamies Audi, nevis tanku": jaunieši kliedē mītus par krieviem Latvijā

Pētījuma rezultāti kļūs pa pamatu komunikācijas stratēģijai – tās izstrāde ir nepieciešama efektīvai komunicēšanai ar krievvalodīgo jauniešu auditoriju, kura līdz šim ir palikusi ārpus ievērojamas daļas Latvijas informatīvās telpas robežām saistībā ar dabas un klimata jautājumiem.

Pētījuma rezultāti tiks izplatīti skolās, kuras piedalīsies pētījumā, kā arī citu organizāciju un iestāžu vidū.

"Mēs esam pārliecināti, ka Latvijas daba ir vērtība jebkuram Latvijas iedzīvotājam, neatkarīgi no tautības, taču līdz šim visa komunikācija par dabas aizsardzības, vides saudzēšanas un klimata jautājumiem gandrīz ekskluzīvi notikusi latviešu valodā un mērķēta latviešu auditorijām. Tāpēc arī īstenojam šo projektu, lai palīdzētu Latvijā veidot ietverošu un iesaistošu vides un dabas komunikāciju, kas palīdzētu mums visiem sargāt un saglabāt Latvijas dabas vērtības un nodrošināt ilgtspējīgu dzīves vidi visiem mūsu valsts iedzīvotājiem," saka projekta vadītāja Liene Brizga-Kalniņa. 

Atzīmēsim, ka LDF mājaslapai ir versijas tikai latviešu un angļu valodā, versijas krievu valodā tai nav.

Ziņu lente
0