Uz nabadzības sliekšņa atrodas katrs piektais ES iedzīvotājs

© pixabayБездомный
Бездомный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eurostat brīdina, ka gandrīz 110 miljoniem eiropiešu draud nabadzība vai sociālā izolācija. Pie šāda secinājuma iestāde nonākusi, iegūstot ES dalībvalstu sociālekonomiskās situācijas analīzes rezultātus. Sevišķi nestabila situācija ir Bulgārijā, Rumānijā un Grieķijā.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. nabadzības problēma uztrauc ne vien ANO, bet arī visas pasaules ekonomistus. Pat Nobela prēmija šogad tika piešķirta par "eksperimentālu pieeju globālās nabadzības apkarošanā", raksta radio Sputnik autors Kirills Bakejevs.

Šī notikuma fonā Eiropas Savienības Statistikas dienests publicē uztraukumu raisošu pētījumu par to, ka šī problēma nav gājusi secen pat attīstīto valstu iedzīvotājiem. Euronews vēsta, ka, saskaņā ar iestādes aprēķiniem, katrs piektais eiropietis var izrādīties uz nabadzības un sociālās izolācijas sliekšņa. Pārrēķinot tas iznāk ap 109 miljoniem cilvēku. Un visaugstākais risks ir sievietēm.

Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Baņķieris paskaidroja, kādēļ Latvija nekad nepanāks Eiropu dzīves līmeņa ziņā

Protams, dati liecina par vidējo rādītāju, un katrā Eiropas Savienības valstī situācija atšķiras. Taču ir arī tās valstis, kurās risks ir visaugstākais. Tā, septiņās ES valstīs nabadzība draud jau katram ceturtajam iedzīvotājam. Saraksta līderpozīcijas ieņem Bulgārija, Rumānija un Grieķija. Tām seko Latvija, Lietuva, Itālija un Spānija.

Eurostat pievērš uzmanību arī tiem, kas jau atrodas grūtā stāvoklī. Šodien tas ir katrs 17 eiropietis. Šie cilvēki vai nu vispār nespēj apmaksāt savus rēķinus, vai arī apmaksā tos ar kavējumu.

Turklāt, pēc ekonomistu sacītā, pasaules ekonomiskās izaugsmes palēninājuma un spriedzes sakarā ar ASV un Ķīnas pretrunām dēļ, valstīm, kuras attīstās, būs daudz grūtāk izvilkt savus iedzīvotājus no nabadzības un nodrošināt viņiem pienācīgu sociālās aizsardzības līmeni.

Ziņu lente
0