Vistas gaļā no Polijas atrasta salmonella

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция "Почувствуй себя курицей"
Акция Почувствуй себя курицей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma "Baltic Restaurants Latvia", kas piegādāja ēdienu bērnudārziem Siguldā un tirdzniecības centra Stockmann darbinieku ēdnīcai, piegādātājs tirgojis inficētu vistas gaļu.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis salmonellu putnu gaļā no Polijas, vēsta dienesta mājaslapa.

Baktērija Salmonella enteritidis atrasta no Polijas nākušas putnu gaļas paraugos, kas ņemti uzņēmumos "Gaļsaimnieks" un "EVBL".

Ārkārtas pārbaude uzņēmumā "Gaļsaimnieks" tika organizēta, kad noskaidrojās – tā piegādā gaļu kompānijai "Baltic Restaurants Latvia", kas savukārt sniedza sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus gan bērnudārziem Siguldā, gan tirdzniecības centra Stockmann darbinieku ēdnīcai, kur tika fiksēti zarnu trakta infekciju gadījumi.

Куриные яйца в корзине - Sputnik Latvija
Trešo reizi gada laikā: Ukraina eksportējusi uz Latviju ar salmonellozi inficētas olas

Pārbaude uzņēmumā "EVBL" tika veikta inspekcijas ietvaros uzņēmumos, kas nodrošina sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus pirmskolas iestādēs. Tā bija sākta jau pirms bērnu saindēšanās gadījumiem Siguldā.

Abos gadījumos baktērija atrasta produkcijā, ko piegādā Polijas kompānija "Cedrob S.A".

Tā kā abi minētie uzņēmumi piegādā gaļas produktus virknei mācību iestāžu visā Latvijā, PVD informēja par šo faktu Latvijas pašvaldības, kā arī aicināja izglītības iestādes nelietot Polijas izcelsmes vistas gaļu no partijām Nr. L07102019 un 277/1/338/18, kā arī nodrošināt ikdienas higiēnas prasības, tostarp arī rūpīgu putna gaļas apstrādi.

Ziņu lente
0