Pļauka veikalā: mātei var draudēt sods par vardarbību pret bērnu

© pixabay / KasmanРебенок
Ребенок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete, kas pārtikas veikalā iecirtusi pļauku savam bērnam, var saņemt administratīvu sodu.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Pašvaldības policijas darbinieki ierosinājuši lietu pret sievieti, kas nav varējusi savaldīties un atļāvusies iesist savam bērnam.

Pēc policijas datiem, scēnu novērojusi kāda Valsts  policijas darbiniece – viņa ārpus darba laika iegājusi veikalā un ieraudzījusi, kā sieviete purina vienu no saviem bērniem un iecērt viņam pļauku. Incidents noticis 12.oktobrī, aptuveni 15.00.

Modrā pircēja pasāstīja, ka pēc agresīvās mātes pļaukas zēns sācis raudāt vēl skaļāk, tāpēc viņa nolēmusi vērsties pēc palīdzības policijā, un uz incidenta vietu nosūtīta tuvākā Pašvaldības policijas ekipāža. Tobrīt māte ar abiem bērniem jau izgājusi no veikala un devusies uz tuvāko sabiedriskā transporta pieturu.

Молодая женщина с коляской в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Bērnu bezdzimuma audzināšana soļo Latvijas virzienā? Jauns trends Eiropā un ASV

Tur viņu sastapa likumsargi un informēja par ierašanās iemeslu. Bērnu māte apstiprināja, ka bijusi veikalā un tur notikusi scēna, taču paskaidroja, ka bērns viņu izvedis no pacietības. Uz jautājumu vai viņa audzināšanā izmanto miesas sodus, sieviete atbildēja noliedzoši.

Policisti pārliecinājās, ka sieviete ir adekvāta un nav iereibusi, bērni apģērbti atbilstoši laikapstākļiem, starp pirkumiem ir pārtikas produkti un rotaļlietas bērniem. Tomēr par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par fizisku vardarbību pret bērnu. Lietas materiāli pārsūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Ziņu lente
0