Militārais eksperts komentēja kuriozu – sveicienu ASV JKS ar Krievijas kreisera attēlu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasЗаход ракетного крейсера "Петр Великий" в сирийский порт Тартус
Заход ракетного крейсера Петр Великий в сирийский порт Тартус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās drošības sabiedrisko lietišķo problēmu pētījumu centra vadītājs Aleksandrs Žiļins novērtēja amerikāņu politiķu profesionālo līmeni, kuri nespēj atšķirt savus spēkus no Krievijas kuģiem.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. ASV Kongresa loceklis Braiens Masts apsveicis valsts Jūras kara spēkus gadadienā ar Krievijas atomkreisera "Pyotr Velikiy" fotogrāfiju. Twitter tīkla lietotāji ironiski novērtēja kongresmeņa publikāciju.

Pirmais par kļūdu vēstīja izdevuma Politico žurnālists Deivs Brauns.

​Pēc tam politiķis palaboja publikāciju un aizvietoja ilustrāciju pret ASV JKS oficiālo reklāmas ierakstu, tačo sociālo tīklu lietotāji to ievēroja un pasmējās par kongresmeni.

"Paldies, biedri," uzrakstīja jodfoster.

"Teicami nostrādāts, aģent Mast!" piebilda SZchatkal.

"Krievija ar tevi lepojas," pajokoja GuiaDLP.

"Paldies par Krievijas flotes atbalstu," atzīmēja scaldedpuppy.

Savukārt militārais eksperts, Nacionālās drošības sabiedrisko lietišķo problēmu pētījumu centra vadītājs Aleksandrs Žiļins, komentējot incidentu, atzīmēja, ka tamlīdzīgas "kļūdas" dāvā skaidru priekšstatu par amerikāņu politiķu profesionālo līmeni.

"Domāju, šeit zināma nozīme bija tam, ka mūsu kuģis šodien ir viens no līderiem. Iespējams, kongresmenis ļoti vēlas, lai kaut kas tamlīdzīgs būtu arī amerikāņiem. Taču, runājot nopietni, iedomājieties, kas izstrādā politiku šajā valstī," Aleksandrs Žiļins norādīja radio Sputnik ēterā.

Тяжелый атомный ракетный крейсер Петр Великий - Sputnik Latvija
Amerikāņu kongresmenis apsveica ASV JKS ar Krievijas kreisera attēlu

Eksperts atgādināja, ka karus sāk nevis ģenerāļi, bet gan politiķi. "Ja viņi ir tādā līmenī, pasaulei jānodreb šausmās par to, kas var notikt," viņš piebilda.

Smagais raķešu atomkreiseris "Pyotr Velikiy" stājās ierindā 1998.gadā. Tas paredzēts pretinieka aviācijas bāzes vienību likvidācijai.

Kuģis aprīkots ar raķešu kompleksu "Granit" un pretgaisa kompleksu S-300F "Fort". "Pyotr Velikiy" ir Krievijas Ziemeļu flotes flagmanis.

ASV izdevuma The National Interest sastādītajā reitingā – Krievijas JKF bīstamākie karakuģi – kreiseris "Pyotr Velikiy" ieriondots pirmajā vietā.

Ziņu lente
0