Tāds darbs: Asafovs pastāstīja par aktīviem cīnītājiem ar Krieviju Eiropas Parlamentā

© SputnikАлександр Асафов
Александр Асафов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Krieviju vērstais Eiropas Parlamenta bloks ražos dežūras rezolūcijas, paziņojumus un prasības Krievijas mistiskās iejaukšanās ierobežošanai līdz brīdim, kamēr tas tiks apmaksāts, norādīja politologs Aleksandrs Asafovs.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Pirms dažām dienām Eiropas Parlaments atbalstīja rezolūciju " Par ārvalstu iejaukšanos dalībvalstu un Eiropas demokrātiskajos procesos", kur, tostarp "tiek izteiktas dziļas raizes sakarā ar ārkārtīgi bīstamo "Krievijas propagandas" raksturu". Dokuments aicina Eiropas Komisiju un ES Padomi izstrādāt efektīvu un detalizētu ātras un apņēmīgas pretošanās stratēģiju "Krievijas dezinformācijas stratēģijām".

Студия радио Sputnik в Экспофоруме на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017 - Sputnik Latvija
Guardian atvainojusies Sputnik par apsūdzībām nepatiesu ziņu izplatīšanā

Šāda veida rezolūcijas parādīsies līdz brīdim, kamēr tiek piešķirta nauda cīņai ar Krieviju, norādīja radio Sputnik ēterā politologs Aleksandrs Asafovs.

"Eiropas Parlamenta deputātu vidū ir daudz aktīvu cīnītāju ar Krieviju. Šis pret Krieviju vērstais bloks ražos dežūras rezolūcijas, paziņojumus un prasības Krievijas mistiskās iejaukšanās Polijas, Baltijas un Eiropas lietās kopumā ierobežošanai. To pamatā ir absurdi pētījumi, protams, viņi prasa naudu cīņai ar KF un pieprasa aizliegt Sputnik un RT, ko viņi uzskata par Krievijas iejaukšanās simboliem," pateica Asafovs.

Pēc eksperta sacītā, šāda darbība norisinās pietiekoši sen un regulāri, ar "zināmu ražīgumu".

"Eiropas sabiedrība kopumā neatbalsta šī bloka radošo degsmi. Visi saprot, ka cīņa ar Krieviju – tas ir viņu apmaksātais pamatdarbs, viņi arī turpmāk producēs dažādus paziņojumus un prasības. Viņu cīņai nav nedz sākuma, nedz gala. Kamēr cīņai ar Krieviju tiek piešķirta nauda, šādi cilvēki būs pieprasīti," uzsvēra Asafovs.

Rezolūciju " Par ārvalstu iejaukšanos dalībvalstu un Eiropas demokrātiskajos procesos" atbalstīja ar 469 balsīm pret 143. Tādējādi jaunā sasaukuma Eiropas Parlaments faktiski apstiprināja uzticību pozīcijai par informācijas cīņu ar Krievijas medijiem.

2016. gadā palāta jau pieņēma rezolūciju par pretošanos KF medijiem, par galvenajiem draudiem tajā tika saukti Sputnik un RT. Virkne rietumu politiķu, tostarp ASV Senāta locekļi, kā arī Francijas prezidents, apsūdzēja Sputnik un RT par iejaukšanos vēlēšanās. Taču nekādi pierādījumi netika sniegti. Maskavā vairākkārt norādījuši uz šāda veida paziņojumu nepamatotību.

Ziņu lente
0