Lietus un vētra: sinoptiķi par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Михаил Мордасов / Pāriet pie mediju bankasШторм. Иллюстративное фото
Шторм. Иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikapstākļi tuvākajās dienās būs mainīgi – valsti šķērsos vairāki cikloni, kuri var atnest spēcīgus nokrišņus un vētru.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Piektdien laikapstākļus Latvijā noteiks ciklona dienvidaustrumu daļa, tādēļ dienas pirmajā pusē daudzviet līs, savukārt vakarpusē līs jau visā valstī.

Piekrastē pūtīs mēreni spēcīgs dienvidu un dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē. Pārējā valsts teritorijā pūtīs mērens vējš. Gaisa temperatūra dienā būs +10…+13 grādi, naktī uz svētdienu par pāris grādiem aukstāk.

 Sestdien ciklona centrālā daļa šķērsos Igauniju, taču tā ietekmi sajutīs arī Latvijas iedzīvotāji, kur daudzos rajonos gaidāms strauja vēja pastiprināšanās līdz 20-25 metriem sekundē. No rīta piekrastē ir iespējama vēl spēcīgāka vētra līdz 25-27 metriem sekundē.

Gaidāms spēcīgs mākoņu daudzums, un visā Latvijas teritorijā līs, vietām iespējamas stipras lietusgāzes. Gaisa temperatūra naktī un dienā pacelsies līdz +11…+15 grādiem.

Tiesa, solītā atvasara tomēr atnāks – svētdien un nākamās nedēļas sākumā valstī ienāks siltās gaisa masas. Tādēļ pirmdien gaisa temperatūra jau pārsniegs +15 grādus, vietām līdz pat +18 grādiem. Taču saules būs maz, vietām ir gaidāms lietus. Brāzmainais vējš norims, taču vētrainais (līdz 15-19 metriem sekundē) laiks saglabāsies.

Siltums, diemžēl neaizkavēsies uz ilgu laiku – jau nedēļas vidū Latvijā pastiprināsies augsta spiediena zonas ietekme un kļūs aukstāks. Labā ziņa ir tajā, ka līdz ar aukstāku laiku Latvijā skaidrosies debesis un lietus kļūs mazāk. Sākot no ceturtdienas naktī ir gaidāma temperatūra zem nulles grādu, savukārt dienā tā nepārsniegs +10 grādu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņu lente
0