Politika

"Nekādu izņēmumu": kādēļ Ušakovs vairs nav "Saskaņas centra" valdē

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jānis Urbanovičs, kurš aizstājis Ušakovu "Saskaņas centra" valdē, paskaidroja Sputnik Latvija, kas ir noticis.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. No amatiem partiju apvienības "Saskaņas centrs" valdē atbrīvoti Nils Ušakovs un Alfrēds Rubiks, paziņoja oficiālais izdevums Latvijas Vēstnesis.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Saskaņa" latviešiem vairs nav vajadzīga. Tāpēc drīz pazudīs

Viņu vietā tur atnākuši Valērijs Agešins, Artūrs Rubiks un Jānis Urbanovičs. Attiecīga informācija tika iekļauta politisko partiju reģistrā.

Apvienībā ietilpst trīs partijas: "Saskaņa", Latvijas Sociālistiskā partija un Daugavpils pilsētas partija.

Jānis Urbanovičs, kurš ir norīkots valdē Nila Ušakova vietā, paskaidroja situāciju Sputnik Latvija intervijā. Izrādījies, ka šim lēmumam ir tehnisks raksturs: Nils Ušakovs ir partijas "Saskaņa" vadītājs un, saskaņā ar likumu, nevar vienlaikus vadīt apvienību, kurā ietilpst partija. Urbanovičs uzsvēra, ka nekādu izņēmumu, par ko rakstījuši daži mediji, nav bijis.

"Tā kā apvienība uzsākusi aktīvu darbību, nācās to izdarīt, lai savestu kārtībā situāciju atbilstoši likuma un nolikuma noteikumiem. Nekādu izņēmumu vai vēl kaut kādas nelietības biedram Ušakovam netika nodarītas.

Tie, kas paziņoja par izņēmumu, rīkojās ļoti neglīti attiecībā pret "Saskaņu", pret apvienību "Saskaņas centrs", pret Ušakovu un pret taisnību," uzsvēra Urbanovičs.

Viņš atzīmēja, ka šis lēmums nevedīs ne pie kādām negatīvām sekām. Apvienības valde – tā ir koordinējoša iestāde, savukārt partijas kursu joprojām noteiks tās vadība. Savukārt esošais lēmums nodrošina atbilstību juridiskajām normām.

"Mēs cienām likumu un tā ievērošanu. Bija jāizpilda visas procedūras, lai atbilstu likuma burtam un garam," nobeigumā sacīja Jānis Urbanovičs.

Oktobra otrajā pusē notiks "Saskaņas" sasaukuma sēde, kur tiks vēlēta partijas valde un tās priekšsēdētājs, kā arī citi funkcionāri.

Vadītāja amatam, izņemot esošo vadītāju Nilu Ušakovu, pretendē viņa vietnieks Jānis Urbanovičs, deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais deputāts Andrejs Morozovs.

Ziņu lente
0