Politika

Irānas ārlietu ministrs: ASV nespēj noslēgt nevienu iesākto karu

© AP Photo / Michel EulerМохаммад Джавад Зариф
Мохаммад Джавад Зариф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irānas ārlietu ministrs Muhameds Džavads Zarifs atgādināja, ka Amerikas Savienotās valstis nespēj noslēgt pašu sakurinātos karus.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Irānas ārlietu ministrs Muhameds Džavads Zarifs ieteica ASV prezidentam Donaldam Trampam pat nepūlēties ar spēku atrisināt konfliktus Tuvajos Austrumos un piebilda, ka "ASV nespēj pabeigt nevienu karu, ko sākušas", vēsta Sputnik Igaunija.

Savu viedokli Irānas ārlietu ministrs paudis intervijā NBC. Pie tam viņš apsūdzēja Vašingtonu par to, ka tā sākusi pret Irānu kiberkaru.

"Savienotās Valstis sākušas šo kiberkaru ar uzbrukumu mūsu kodolobjektiem ar ļoti bīstamu, bezatbildīgu paņēmienu, kas varēja nogalināt miljoniem cilvēku," atklāja Zarifs.

Тегеран. Иран. - Sputnik Latvija
Politika
Irāna atgādināja ASV: divas amerikāņu bāzes atrodas irāņu raķešu darbības zonā

Iepriekš Irānas ārlietu ministrs asi kritizēja ASV plānus nogādāt Tuvajos Austrumos papildu militāro kontingentu pēc bezpilota lidaparātu uzbrukuma Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem. Šo soli viņš uzskata par "pozēšanu".

Iepriekš vēstīts, ka situācija Tuvajos Austrumos saasinājās septembra vidū pēc bezpilota lidaparātu uzbrukuma lielākajai naftas pārstrādes rūpnīcai pasaulē – Saudi Aramco (Saūda Arābija). Ugunsgrēks, kas izcēlās uzbrukuma rezultātā, nodarīja ievērojamu kaitējumu – karalistē būtiski sarukuši naftas ieguves, pārstrādes un piegādes apjomi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās sacelšanās dalībnieki no Jemenas – husīti, pret kuriem karo arābu koalīcija ar Saūda Arābiju vadībā. Tomēr ASV par notikušo apsūdzēja Irānu. Vēl vairāk, neskatoties uz to, ka šīs valsts dalība BLPA uzbrukumā nav pierādīta, Tramps devis rīkojumu būtiski paplašināt pret Teherānu vērstās sankcijas.

Teherāna noliedza apsūdzības un izteica pieņēmumu, ka Vašingtona tādējādi gatavo augsni ASV tālākajām darbībām reģionā.

Ziņu lente
0