Latvijas pilsoņus neielaidīs Pēterburgā ar elektronisko vīzu, ja viņi brauks ar vilcienu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПроводник на подножке вагона поезда
Проводник на подножке вагона поезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robežkontroles punktu vidū, kuros ārzemnieki ar elektronisko vīzu varēs iebraukt Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā, nav dzelzceļa staciju.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Latvijas pilsoņi nevarēs iebraukt Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā ar elektroniskajām vīzām, braucot ar dzelzceļa transportu, – šim nolūkam nāksies noformēt parasto vīzu. Tas secināms no KF ĀM paskaidrojuma sakarā ar kārtību, kādā reģionu ārzemnieki drīkstēs apmeklēt ar elektroniskajām vīzām.

Krievijas ārpolitikas iestāde publiskojusi robežkontroles punktu sarakstu, caur kuriem no 1. oktobra ar elektroniskajām vīzām varēs iebraukt Pēterburgā un Ļeņingradas apgabalā – dzelzceļa staciju to vidū nav.

Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

ĀM paziņoja, ka elektroniskās vīzas Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai ir derīgas iebraukšanai un izbraukšanai no KF ar gaisa transportu, autotransportu un ūdens transportu, kā arī neizmantojot transportlīdzekļus tikai sekojošajos robežkontroles punktos:

Lidosta "Pulkovo";

Jūras kontroles punkti "Visocka", "Sanktpēterburgas Lielā osta" (Jūras stacija), "Sanktpēterburgas Pasašieru osta";

Automobiļu kontroles punkti "Ivangoroda", "Torfjanovka", "Brusņičnoje", "Svetogorska";

Gājēju caurlaides punkts "Ivangoroda".

Ieceļošana ar elektroniskajām vīzēm ar dzelzceļa transportu tehnisku iemeslu dēļ nav iespējama.

KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par elektronisko vīzu ieviešanu no šī gada 1. oktobra ārvalstu tūristiem, kuri apmeklē Pēterburgu un Ļeņingradas apgabalu. Septembra sākumā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja 53 valstu sarakstu, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā tika iekļautas visas ES valstis.

Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Valstu saraksts ir apstiprināts: kas varēs ieceļot Krievijā par brīvu

Atgādināsim, ka kopš 2017. gada ar elektronisko vīzu Krievijas Tālo Austrumu federālajā apgabalā var ieceļot 18 valstu pilsoņi. To vidū ir Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesena sarakstam pievienoja Taivānu.

Kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienu garumā un atļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, ir jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Ziņu lente
0