Šuplinska pasūdzējusies par draudu vēstulēm no krievvalodīgajiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilga Šuplinska neuzdrīkstējās citēt radio ēterā draudu vēstules no krievvalodīgajiem skolēnu vecākiem.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska saņem draudu vēstules sakarā ar bilingvālās izglītības atcelšanu, pastāstīja viņa Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Pēc Šuplinskas sacītā, Izglītības un zinātnes ministrija ir gatava izskatīt vecāku un skolēnu sūdzības par īstām reformas problēmām, piemēram, latviešu valodas zināšanu trūkumu dažiem skolotājiem.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Šuplinska cer sagatavot skolotājus vien gada laikā

Taču tā vietā, pēc ministres sacītā, viņa saņem savā telefonā draudu vēstules.

"Nevaru pastāstīt ēterā, kas rakstīts šajās vēstulēs, taču ļoti bieži tās atnāk tieši no krievvalodīgām ģimenēm. Tad man ir jautājums, vai patiešām mūsdienās tehnoloģiju gadsimtā, kurā cilvēks ir atvērts ļoti daudziem izaicinājumiem, nav iespējams runāt par šiem jautājumiem un tos risināt? Ja es reaģētu uz visu, kas notiek sociālajos tīklos un manā telefonā, neviens process neietu uz priekšu," paziņoja Šuplinska.

Ministre neatbildēja, cik nopietni ir šie draudi un vai viņa vērsīsies policijā. Taču Šuplinska paziņoja, ka viņa bloķē lietotājus, kuri "ļoti daiļrunīgi vērtē" viņas darbu vai izteikumus.

Iepriekš Šuplinska stāstīja, ka tikšanās laikā skolās tieši nacionālo mazākumtautību skolu pārstāvji bieži runā, ka Izglītības un zinātnes ministrijai derētu rīkoties ātrāk un efektīvāk attiecībā uz skolu izglītības pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Ziņu lente
0