No veikala – uz lombardu: Rīgas policija palīdzēja vīrietim atgūt dārgu gredzenu

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas darbinieki palīdzēja vīrietim atgūt dārgu gredzenu, kuru piesavinājās un nodeva lombardā juvelierizstrādājumu veikala darbiniece.

RĪGA, 25. septembris – Sputnik. Otrdien, 24. septembrī, Rīgas Latgales priekšpilsētas iecirkņa policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu galvaspilsētas juvelierizstrādājumu salonu, kur notika mīklains ārkārtas gadījums. Pēc izsaucēja sacītā, veikala darbiniece neskaidru iemeslu dēļ atteicās atgriezt gredzenu tā saimniekam.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki noskaidroja lietas apstākļus. Izrādījās, ka šī gada augustā cietušais vīrietis nodeva juvelierizstrādājumu salonā uz apkopi trīs gredzenus. Divus gredzenus viņam drīzumā atgrieza, savukārt ar trešo atgadījās kaut kāds stāsts – dažādu ieganstu dēļ veikala darbiniece neatdeva to klientam.

Apzinoties, ka dārgo rotaslietu, kas maksā 6500 eiro, neizdosies tik vienkārši atgūt, vīrietis bija spiests vērsties policijā.

Beigās abas lietā iesaistītās personas nogādāja policijā, kur tika paņemtas viņu liecības. Gredzena pazušanas noslēpums uzreiz tika atklāts – veikala darbiniece atzinās, ka viņai esot finanšu grūtības, un tādēļ viņa ieķīlājusi svešu gredzenu lombardā. Noskaidrojot lombarda adresi, kārtības sargi devās uz turieni, un drīzumā gredzens atgriezās pie tā patiesā īpašnieka.

Runājot par juvelierizstrādājumu salona darbinieci, finanšu problēmām viņai klāt nākušas arī kriminālas problēmas – pret sievieti ierosināts kriminālprocess sakarā ar svešu mantu piesavināšanos. Ja tiesa atzīs aizdomās turamās vainu, viņai var draudēt sods naudas soda, piespiedu darbu veidā vai arī līdz diviem gadiem cietumsoda.

Ziņu lente
0