Politika

Iekšlietu ministrs iesaka slēgt Tieslietu ministriju un aizliegt prostitūciju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр внутренних дел Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens vēlas atstāt bez darba Tieslietas ministrijas vadītāju Jāni Bordānu.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) rosina Tieslietu ministriju pievienot Iekšlietu ministrijai, vēsta BNN.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Ģirģens: policistiem jāsaņem divi tūkstoši eiro uz rokas, viņi taču riskē

Konferencē "Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai", diskutējot par sodu politiku, ministrs atzīmēja, ka Latvijā nepieciešams efektīvāk uzlabot sodu, tiesu un izmeklēšanas sistēmu, tāpēc viņš ierosina Tieslietu ministriju pievienot Iekšlietu ministrijai.

"Ja ir vienots veselums, tad varam problēmas kopā risināt," uzsvēra ministrs.

Ministrs nepaskaidroja, vai par savu priekšlikumu informējis koalīcijas partnerus un premjerministru Krišjāni Kariņu.

Apvienojot ministrijas, bez darba paliks Ģirģena kolēģis Jānis Bordāns, kurš šogad aizkavēja budžeta prioritāšu izskatīšanu ar prasībām nekavējoties sākt Liepājas cietuma būvdarbus, bet pēc tam – izsludināt jaunu starptautisko konkursu tā celtniecībai.

Jāpiebilst, ka šovasar Bordāns publiski pauda neapmierinātību ar Ģirģena soli – politiķis nevis iekļāvis melnajā sarakstā Grigoriju Ļepsu, bet gan apmeklējis dziedātāja koncertu Rīgā.

Aizliegt prostitūciju

Savā uzrunā konferencē Ģirģens ierosināja arī ierobežot prostitūciju Latvijā, iespējams, pat aizliegt to.

Politiķis pavēstīja, ka ir dīvaini runāt par cilvēku tirdzniecību demokrātiskā valstī XXI gs. sākumā. Viņaprāt, cilvēku tirdzniecība pārsvarā izpaužas vervēšanas pasākumos seksuālu pakalpojumu sniegšanai un nelegālai nodarbinātībai. Cilvēku tirdzniecība iet roku rokā ar ekonomiskajiem noziegumiem, un organizētās noziedzības nav, ja nav atbilstoša pieprasījuma.

Балтийское море - Sputnik Latvija
Aktīviste no Latvijas saņēmusi prēmiju par cilvēku tirdzniecības apkarošanu

Ģirģens ieteica aizliegt prostitūciju, kā arī sodīt tos, kas pērk seksuālos pakalpojumus, un piespiest iziet reabilitācijas programmu. Tā ir vajadzīga arī tiem, kas sniedz seksuālos pakalpojumus, un viņiem jāpalīdz darba meklējumos, teica ministrs.

Valstij beidzot ir jāizšķiras, kā tā vēlas risināt prostitūcijas problēmu, izstrādāt atbilstošu sodu politiku un normatīvos aktus, uzsvēra iekšlietu ministrs.

Patlaban prostitūcija Latvijā ir legalizēta, lai arī bordeļu organizācija ir aizliegta. Seksa pakalpojumus ļauts sniegt tikai mājās ar noteikumu, ka kaimiņiem nav iebildumu, un 100 metru attālumā nav skolas vai baznīcas.

Ziņu lente
0