Skolēniem Francijā piedāvā "kritiski novērtēt" Sputnik materiālus

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasСтудия радио Sputnik в "Экспофоруме" на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017
Студия радио Sputnik в Экспофоруме на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību grāmatas autori piedāvā skolēniem izlasīt rakstus par Krievijas, ASV un Francijas prezidentiem, kā arī sameklēt informāciju par materiālu autoriem un Sputnik redakcijas politiku.

RĪGA, 20. septembrisSputnikJaunajā sociālo zinātņu mācību grāmatā, ko Francijā laidusi klajā izdevniecība Belin Éducation, skolēniem piedāvā iemācīties "kritiski novērtēt informāciju, izmantojot vietnes Sputniknews.com piemēru.

Pie tam mācību grāmatā ir virkne kļūdu, piemēram, tajā sniegts subjektīvs un neprecīzs Sputnik apraksts, vēsta RIA Novosti. Teksta autori apgalvo, ka aģentūra nenodrošina translāciju krievu valodā, lai arī radio Sputnik translē ne tikai Krievijā, bet arī daudzās pēcpadomju valstīs.

Sputnik Латвия - Sputnik Latvija
EDSO nosauca situāciju ar Sputnik Baltijas valstīs un Francijā par nepieņemamu

Pie tam kartē, kas publicēta mācību grāmatā, aģentūras "galvenās redakcijas" atzīmētas Maskavā, Parīzē un Berlīnē, bet centri Edinburgā un Stambulā nav pieminēti.

"Eiropā to (aģentūru Sputnik – red.) uzskata par sazvērestību teoriju, kā arī dezinformācijas un propagandas izplatīšanas instrumentu," raksta autori, neatsaucoties ne uz kādiem datiem.

Mācību grāmatas autori cita starpā piedāvā skolēniem izlasīt rakstus par Krievijas, ASV un Francijas prezidentiem, kā arī sameklēt informāciju par materiālu autoriem un Sputnik redakcijas politiku, bet pēc tam novērtēt informāciju pēc piecu baļļu skalas.

Belin Éducation ir viens no vadošajiem mācību literatūras izdevējiem Francijā. Publicētais mācību līdzeklis ir viens no pirmajiem jaunajā kursā, ko piedāvājusi valsts Izglītības ministrija.

Ziņu lente
0