Prāgā vīrietis pieķēdēja sevi pie pieminekļa maršalam Koņevam

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasПамятник маршалу Коневу в Праге
Памятник маршалу Коневу в Праге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tādējādi viņš pauž savu protestu pret rajona Prāga-6 varasiestāžu lēmumu par monumenta pārvietošanu uz muzeju.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Nezināms vīrietis dienas otrajā pusē pirmdien pieķēdēja sevi pie pieminekļa padomju maršalam Ivanam Koņevam, tādējādi paužot savu protestu pret Prāga-6 rajona varasiestāžu lēmumu par tā pārvietošanu uz muzeju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz policijas pārstāvi Violetu Siržištjovu.

Iepriekš Prāga-6 rajona padomes locekļi pēc ilgām debatēm pieņēma lēmumu pārnest pieminekli Koņevam kādā no muzejiem un sarīkot konkursu par jauna monumenta izveidošanu Prāgas varoņiem-atbrīvotājiem 1945. gadā. Sakarā ar šo Krievijas ĀM paziņoja par savu sašutumu sakarā ar rajona varasiestāžu cinisko lēmumu pauda nožēlu, ka Čehija pieļāvusi šādu notikumu attīstību, savukārt Čehijas prezidents Milošs Zēmans paziņoja, ka situācija ar pieminekli ir kauns Čehijai.

Специальный представитель президента РФ по вопросам природоохранной деятельности, экологии и транспорта, председатель Попечительского совета Российского военно-исторического общества Сергей Иванов - Sputnik Latvija
Bija elitē, nevis "okupācijā": eksperts sašutis par Baltijas paziņojumiem

Policijas pārstāve Siržištjova apstiprināja, ka "pie pieminekļa Koņevam sevi pieķēdējis vīrietis, kurš nepiekrīt" pieminekļa pārvietošanai. "Policijas patruļa notikuma vietā pārbaudīja informācija, piefiksējot, ka sabiedriskās kārtības pārkāpums nav noticis, pēc kā patruļa aizbraukusi," pateica viņa.

Siržištjova paziņoja, ka vīrietis, kurš pieķēdēja sevi pie pieminekļa, atnesa līdzi ūdeni ar plastmasas glāzi, jo šajā vietā viņš plānoja atrasties tikai līdz pirmdienas vakaram, tādēļ ka šodien viņam esot bijis agri jāceļas uz darbu.

Iepriekš pilsoņu aktīvisti trīs reizes noplēsuši no pieminekļa brezentu, aiz kura rajona varasiestādes gribēja paslēpt pieminekli, kā arī sarīkoja protesta mītiņus pie pieminekļa un pie rajona pašvaldības ēkas. Katru dienu parastie Prāgas iedzīvotāji nes ziedus pie pieminekļa.

Ziņu lente
0