Caur Baltkrieviju: Ukraina vēlas ūdensceļu no Baltijas līdz Melnajai jūrai

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasБалтийская таможня
Балтийская таможня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vērienīgā projekta īstenošanai nepieciešams vienoties ar valstīm, cauri kurām vedīs ūdensceļš, precizēja valsts premjerministrs.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Ukrainas valdība apņēmusies īstenot plānus ūdensceļa izveidei starp Melno un Baltijas jūru, paziņoja Ukrainas premjerministrs Aleksejs Gončaruks.

"Mums jāmēģina uzbūvēt un ar ūdensceļu savienot, piemēram, Baltijas un Melno jūru," pastāstīja Ukrainas valdības vadītājs Jaltas Eiropas stratēģijas ikgadējā apspriedē Kijevā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Gončaruks konstatēja, ka šī vērienīgā projekta īstenošanai ir jāvienojas ar kaimiņvalstīm, cauri kurām vedīs ceļš. politiķis piezīmēja, ka jau sākts darbs ūdensceļa izveidei.

Национальный парк Куршская коса в Калининградской области - Sputnik Latvija
Polija uzbūvēs mākslīgu salu Kaļiņingradas līcī

"Lai ar tām (ar Baltkrieviju un Poliju – red.) vienotos, ir jāveido konstruktīvas attiecības. Esam jau sākuši šo darbu," apliecināja Gončaruks.

Viņš piebilda, ka patlaban Ukraina izstrādā arī citus ambiciozus infrastruktūras projektus.

Pirms vairākiem gadiem kuģniecības ceļa izveidi no Melnās jūras līdz Baltijai aktīvi popularizēja Polija. Pirms diviem gadiem tika vērtēts, ka šāds projekts izmaksātu aptuveni 12 miljardus eiro, un lielākais darbs maršruta izveidei tika plānots Polijas teritorijā.

Krievijas eksperts, KF valdības Finanšu universitātes prorektors Aleksandrs Zubecs toreiz komentēja sniegto informāciju un atzīmēja, ka Pripetes upe, kas varētu savienot Dņepru un Vislu, ir pārāk šaura, un lielie kuģi nespēs pa to kursēt. Šī iemesla dēļ kanāls nevarēs funkcionēt jebkurā gadalaikā.

Ziņu lente
0