Ekonomiski brīvo valstu reitingā Latvija ieņēmusi 24.vietu

CC0 / Pixabay / Bru-nO / Финансовые расчеты
Финансовые расчеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomiski brīvāko valstu reitingā analīzes autori ierindojuši Jaunzēlandi, Singapūru un Honkongu. Krievija izvietota 87.vietā.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Latvija ierindojusies 24.vietā ekonomiski brīvāko valstu reitingā starp 162 pasaules valstīm. Pērn valsts ieņēma 23. vietu.

Lietuva ierindojusies 16.vietā, bet Igaunija kopā ar Dāniju un Čīli ieņēmusi 13.vietu. Šos datus demonstrē Kanādas Freizera institūta pētījums Economic Freedom of the World, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Флаги Эстонии, Латвии и Литвы (слева направо) - Sputnik Latvija
Latvijas Universitātes profesors atzinis: sekmīgākā Baltijas valstīs ir Igaunija

Baltkrievijas Republika šogad ieņēmusi 99.vietu ar 6,64 punktiem no 10, bet pērn ekonomisko brīvību analītiķi tai piešķīruši 6,23 punktus.

Ekonomiski brīvāko valstu reitingā analīzes autori ierindojuši Jaunzēlandi (saņēmusi 8,5 punktus), Singapūru (8,71) un Honkongu (8,91).

Krievija, pēc analītiķu domām ieņem 87.vietu, Polija – 59. Ievērojami atpaliek Ukraina, kurā, pēc atskaites ekspertu domām, situācija ekonomisko brīvību jomā, ļauj tai ieņemt vien 135.vietu līdzās Kotdivuārai un Mali.

Freizera institūta reitinga sastādīšanai tiek ņemti vērā 42 rādītāji, kas apvienoti plašās kategorijās. Valsts vietu sarakstā ietekmē gan valdības apmērs, gan tiesiskā sistēma un īpašuma tiesību aizsardzība, kā arī piekļuve stabilai valūtai, tirdzniecības brīvība starptautiskajā tirgū, normatīvie akti, kas regulē darbu, uzņēmējdarbību un kreditēšanu.

Ziņu lente
0