Kompensāciju saņems visi: Petraviča atradusi divus miljonus eiro pensiju piegādei

© Foto : baltnews.lvПожилые женщины в парке
Пожилые женщины в парке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministrija nolēma neiedalīt pensionārus kategorijās.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Labklājības ministrija atradusi līdzekļus, lai kompensētu nākamgad pensiju piegādes tarifu sadārdzinājumu, vēsta Skaties.lv.

"Labklājības ministrija ir darījusi visu, lai rastu iespēju kompensēt pakalpojuma sadārdzinājumu visām personām, kuras izvēlējušās izmantot pasta pakalpojumu pensiju piegādei," paziņoja iestādes vadītāja Ramona Petraviča (KPV LV).

Kopējais kompensāciju apmērs sastādīs aptuveni divus miljonus eiro. Attiecīgi grozījumi iekļauti nākamā gada budžeta prioritāšu sarakstā.

"Nauda ir rasta. Kompensācija tiks nodrošināta visiem, nedalot kategorijās," uzsvēra politiķe.

Kam atbalsts ir vairāk nepieciešams

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, no 2020. gada 1. janvāra dubultos maksu par pensiju piegādi uz mājām, savukārt 2021. gadā iecerēts vēl viens palielinājums. Iestādē uzskata, ka naudas piegāde uz mājām ir "ekskluzīvs un darbietilpīgs pakalpojums".

Saeimas deputāti no "Saskaņas" vērsās parlamentā ar piedāvājumu atcelt maksu par pensiju piegādi uz mājām vismaz personām, kas vecākas par 80 gadiem, kā arī personām ar invaliditāti.

Turklāt ierēdņi Latvijā izrādījās "sociāli nepasargātāka" iedzīvotāju grupa, nekā pensionāri – visādā gadījumā dažiem no tiem ir paredzēta kompensācija par bankas konta apkalpošanu, kamēr pensionāri to apmaksā pašu spēkiem.

Ziņu lente
0